Vacature Senior Campaign Developer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • Online
 • Professional
 • Geplaatst op 21-9-2021
Zorgen dat onze klanten op het juiste moment, via het juiste kanaal relevante en gepersonaliseerde informatie en berichten ontvangen. Dankzij jouw kennis van customer journeys en passie voor Marketing Automation, data, content, en processen kun jij het verschil maken voor onze klanten.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

De afdeling Online realiseert de marketing- en communicatiedoeleinden van de PostNL organisatie door onze zakelijke en particulieren klanten en prospects te bereiken. Dit doen we middels de optimale inzet van onlinekanalen. Online voert de regie over deze kanalen waaronder: de website, applicaties, e-mailings, apps, social media en search. De interactie en dialoog met onze klanten automatiseren we zoveel mogelijk. Dit doen we (onder andere) door miljoenen gepersonaliseerde berichten per maand te sturen. Bijvoorbeeld nieuwsbrieven, serviceberichten en notificaties. Dit alles doen we volgens de Agile Way of Working.

Als Senior Campaign Developer ben je samen met 5 directe collega’s verantwoordelijk voor de operationele marketingactiviteiten van PostNL. Je denkt met je collega's na over klantbehoeftes en -vragen, requirements en architectuur. Samen bedenk je hoe deze te vertalen zijn naar een (technische) oplossing of ontwerp dat binnen het huidige (data) landschap past. Door de hoge mate van expertise binnen het team is er veel ruimte om je eigen invulling te geven aan ideeën, oplossingen en ontwikkelmethodes om het gewenste doel te bereiken. Je toont hierin een proactieve houding en neemt verantwoordelijkheid voor genomen besluiten.

Naast je bepalende adviesrol, ben je ook verantwoordelijk (samen met het team) voor de bouw en implementatie ervan. Om de juiste (gepersonaliseerde) boodschap op het juiste moment aan de klant te presenteren maak je gebruik van analytische gegevens en weet je data op een juiste manier te bewerken en gebruiken. Op basis hiervan pas je bestaande programma’s en customer journeys aan, bouw je dynamische templates en optimaliseer je deze. Je zorgt ervoor dat templates en codes voldoen aan de gestelde ontwerpstandaarden. Je bent verantwoordelijk voor het uitgebreid testen en verzenden van de e-mails en journeys. Een veelzijdige functie, met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Samen met het team zorg je ervoor dat onze klanten online precies kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau en 3-5 jaar relevante werkervaring.
 • Aantoonbare kennis en ervaring met Agile werken (in multidisciplinaire teams), e-mailmarketing en Salesforce Marketing Cloud (in bezit van één of meerdere certificaten). Ervaring met Pardot Marketing Automation is een pre.
 • Uitstekende (data) analytische en communicatieve vaardigheden (stakeholder management). 

Je bent een teamspeler en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en durft de leiding te nemen als de situatie of het project daarom vraagt. Je zet je op een proactieve en flexibele manier in om de maximale inzet te bereiken en er samen een succes van te maken. Je pakt nieuwe initiatieven op om verbeteringen te realiseren en projecten tot een succes te maken. Je kan zelfstandig werken en bent in staat om goed om te gaan met tijdsdruk om deadlines te halen en prioriteiten te stellen. 

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris tussen € 3.900 en € 5.500 bruto per maand (schaal 11) bij 37 uur.
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt.  
 • Prettige, informele werkomgeving en gemotiveerde collega’s. 
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.
 • Goede werk-/privébalans met uitstekende thuiswerkmogelijkheden.
 • Een nieuw gerenoveerd hoofdkantoor in Den Haag op loopafstand van Hollands Spoor. Vanwege Corona werkt kantoorpersoneel voorlopig thuis.
 • Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. We staan midden in de samenleving en bieden je een baan met impact. Want jouw slimme oplossingen, ideeën en initiatieven hebben directe invloed op 17 miljoen klanten in Nederland. Inclusief jezelf! We zorgen voor een prettige, informele werkomgeving waarin jij met plezier kan werken. Samen geven we vorm aan de toekomst van e-commerce.

 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!