Vacature Senior Developer Mendix (NL)

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT
 • Professional
 • Geplaatst op 22-4-2021
"Wij zetten Mendix in voor onze kritieke processen om de favoriete bezorger van Nederland te zijn. We zoeken een Mendix Developer die met ons verder bouwt aan de 'digital core' van PostNL"

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Stefan van Wijngaarden

Wat ga je doen?

PostNL is a logistical tech company. Als Mendix Developer  kom je te werken in een organisatie waarbij data, technologie en een engineering culture een sleutelrol spelen. PostNL wil 'digital at the core' zijn en daarom staan we aan de voorgrond van het ontwikkelen van onze eigen logistieke software.  

  

In de functie van Mendix Developer binnen PostNL werk je intensief samen met een van onze Mendix Scrum teams die zich bezighouden met het digitaliseren van onze kritieke supply chain gebouwd in Mendix. Je kunt hierbij denken aan systemen op het gebied van ordermanagement, eventmanagement, planning en distributie. Deze systemen vormen het hart van onze dienstverlening, daarnaast zijn ze schaalbaar en moeten ze 24/7 beschikbaar zijn.  

 

Vanuit je nieuwe rol heb jij de uitdaging ons verder te brengen  in het bouwen en ontwerpen van een diversiteit aan systemen. Daarbij schakel je met de business om de juiste vertaalslag te kunnen maken en denk je mee in vraagstukken rondom bijvoorbeeld architectuur, CI/CD en schaalbaarheid. Je bent een schakel in onze transitie naar een engineering cultuur en je wilt een mentor zijn voor de andere ontwikkelaars om het team beter te maken.  Omdat de PostNL situatie op het gebied van low-code uniek is, werken we nauw samen met Mendix.  

Onze ambitie

Wij zijn de favoriete bezorger van Nederland. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 4.200 PostNL-punten en 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 1,1 miljoen pakketten en 8,1 miljoen brieven. Digitale transformatie neemt een centrale plek in bij PostNL. We optimaliseren en ondersteunen onze fysieke netwerken door inzet van slimme digitale oplossingen en introduceren nieuwe proposities die van waarde zijn voor onze klanten. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons helpt de favoriete bezorger van Nederland te blijven. We doen dit door de inzet van ‘real-time’ besturingssystemen, Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI), Data Science, CI/CD, zoveel mogelijk Cloud Native. Jouw visie als Mendix Engineer is nodig in deze ambitie. 

 • Je wilt jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van Mendix systemen graag inzetten in een Logistieke Tech omgeving;   
 • Je hebt minimaal Mendix Advanced Niveau door certificering en werkervaring ; 
 • Je bent een team player en wilt onderdeel uitmaken van een multidisciplinair Scrum team waarbij je meedenkt in het ontwerp, doorvoeren van verbeteringen en architectuur;. 
 • Je hebt een visie op de inzet van Mendix technologie en ideeën over verbeteringen;  
 • Verder woon je momenteel in Nederland en beheers je de Nederlandse en/of Engelse taal.  

Wat bezorgen we jou?

 • Bij ons stopt persoonlijke ontwikkeling niet bij deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon, op functie-inhoud, en we faciliteren in doorgroeimogelijkheden. Bijvoorbeeld de mogelijkheid tot het behalen van je Expert certificering;  
 • Samenwerking met een gemotiveerd en gepassioneerd team in een mission critical omgeving en een betrokken Low Code Community die zich richt op kennisdeling, netwerken, innovatie en evenementen; 
 • Een salaris van minimaal € 3.896 tot maximaal € 6.420 (salarisschaal 11/12) op basis van 37 uur per week;   
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-priveprivé’ balans; 
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding. Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.   

 

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’ situaties tegenkomt. Dit geeft je zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. Wij zijn continue in beweging in een veranderende en groeiende markt.   

 

Interesse? 

Wij kijken uit naar je sollicitatie door middel van CV. 


PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.  
 

Past deze functie niet helemaal bij je, omdat je bijvoorbeeld meer of minder ervaring hebt, maar zie je wel een rol voor jezelf in onze digitale transformatie? Hou je daarnaast net zo van technologie als wij? Neem gerust contact met ons op, wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!