Menu

Senior HR Business Partner PostNL IT

  • HR
  • Den Haag
  • Reguliere baan
  • Professional

Proactief adviseren, inspireren en uitdagen van (senior) management op HR thema’s die bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen van PostNL IT. Zijn dit termen die bij jou passen? Dan is deze baan je op het lijf geschreven.

Uitdagingen

PostNL staat voor de mensen die bij en voor PostNL werken, want zij maken het bedrijf. Als senior HR business partner geef je richting aan het (senior) management op de verschillende HR thema’s. Voor PostNL IT, de afdeling die je gaat servicen, zijn de belangrijkste uitdagingen op dit moment de ontwikkeling naar o.a. Agile teams, behouden van onze professionals en  gedragsverandering. Met jouw verbindende persoonlijkheid ga je proactief, resultaat- en doelgericht aan de slag. Je bent lid van het (senior) management team en daarmee voel je je ook medeverantwoordelijk voor het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Je denkt mee met het (senior) management, maar je biedt als senior HR business partner indien nodig ook tegenwicht. Je bent je bewust van je impact en dat geeft je energie. Om integrale adviezen te kunnen geven, onderhoud je nauw contact met de controller/financial business partner. De senior HR business partner staat in nauwe verbinding met de HR expert en HR services.

Je verantwoordelijkheden

De komende jaren staan nog veel organisatieveranderingen voor de deur. Uiteraard neem jij, als het gaat om de personele gevolgen, de lead hierin en ben je in staat een traject zelfstandig van 'a-tot-z' vorm te geven. Je coacht het management en adviseert over de gewenste personeelsontwikkelingen en opleidingsbehoefte. Je realiseert een optimale kwalitatieve en kwantitatieve samenstelling van de mensen die bij en voor PostNL IT werken in samenwerking met het management. Aandachtsgebieden zijn performance management, talent management, ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, medewerkersbetrokkenheid en organisatieveranderingen. Je luistert goed, stelt vragen om zaken scherp te krijgen en communiceert transparant en professioneel. Je zorgt voor een laagdrempelige, klantvriendelijke en kwalitatief goede dienstverlening aan je management teams. Je deelt jouw goede en minder goede ervaringen met je collega’s en gaat ervoor om je werk steeds een beetje beter te doen. Elke dag weer!

Wat breng jij mee?

Om deze rol een goede invulling te kunnen geven, vragen wij een HBO of WO-afgeronde opleiding op gebied van HR of bedrijfskunde. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Je beschikt over kennis van organisatieverandering en ontwikkeling, HR trends, HR systemen, projectmanagement en je hebt kennis op het financiële vlak. Daarnaast is kennis van bedrijfskunde en het primaire proces van de klant gewenst. Aangezien PostNL IT je klant wordt heb je grote affiniteit met IT. Het is helemaal mooi als je ervaring hebt met HR voor IT. Om te bepalen welk HR beleid de business nodig heeft om hun doelstellingen te behalen in een constant veranderende omgeving, zet jij jouw analytische vermogen en kennis van bedrijfsprocessen in. Jij draait je hand niet om voor HR analytics en past de uitkomsten hiervan toe in een factbased advies. Je bent de verbindende schakel tussen de business, HR experts en HR services. Een aanvullende rol in een project, vakgroep of als projectleider zie je als een verrijking van je functie. Jij bent een volwaardig gesprekspartner voor het (senior) management, begrijpt de strategie en de uitdagingen die daarbij horen. De senior HR business partner houdt het management scherp, vertaalt strategie naar concreet advies en biedt ondersteuning met blijvende impact. Tot slot vervul je jouw rol verdeeld over onze Hoofdkantoren in Den Haag en Hoofddorp.

Wat bieden wij jou?

  • Een hele uitdagende baan in een omgeving die continu in verandering is;
  • Ruimte om veel te leren en persoonlijke ontwikkeling;
  • Je wordt gestimuleerd om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling;
  • Mogelijkheid om conform het nieuwe werken plaats en tijdsonafhankelijk te werken;
  • Een passende beloning van € 3.225 tot € 4.444 bruto per maand o.b.v. 37 uur per week;
  • In overleg is 32 uur per week werken (verdeeld over 4 dagen) mogelijk.

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0622876468 stuur een mail

Nicole Vermaas

Recruiter

Nicole Vermaas