Vacature Senior HR Business Partner Tijd Gebonden Netwerk

 • Amsterdam
 • HBO/WO
 • HR
 • Professional
 • Geplaatst op 24-9-2021
Houd je van afwisseling, ben je flexibel, ben je in staat om als sparringpartner van het management om te gaan met weerstand en durf je de lead te nemen in organisatieveranderingen? Dan is dit de baan voor jou!

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Pim van der Velde

Wat ga je doen?

Als senior HR business partner durf je verantwoordelijkheid te nemen in het MT Tijd Gebonden Netwerk (TGN) en ben je in staat om diverse veranderprojecten te begeleiden. Je coacht het management en adviseert over de gewenste personeelsontwikkelingen en opleidingsbehoefte. Je draait je hand niet om voor HR analytics en past de uitkomsten hiervan toe in een fact-based advies. Je denkt mee met het (senior) management, maar je biedt als senior HR business partner indien nodig ook tegenwicht. Om integrale adviezen te kunnen geven, onderhoud je nauw contact met de financial business partner en sta je in nauwe verbinding met de HR expert teams (recruitment, talent management, mobiliteit) en HR services. Daarnaast schakel je direct met je 2 HR BP collega’s die gericht zijn op andere onderdelen van TGN. 
PostNL verandert van een postbedrijf in een ‘postale en logistieke e-commerce-dienstverlener’. Trends in de samenleving, zoals digitalisering en de wereldwijde groei van e-commerce, spelen een grote rol in die transformatie. Mensen willen steeds meer flexibiliteit qua locatie, tijdstip en wijze van bezorging. Snel kunnen veranderen en meebewegen met deze trends is een belangrijke uitdaging. 

De Businessunit Logistiek is opgebouwd is uit 5 verschillende pijlers Health, Home& Garden, Fullfillment, BtoB en ‘Tijdgebonden netwerk’ (TGN), heeft hier dagelijks mee te maken. TGN is een van de grootste onderdelen binnen Logistiek en speelt een cruciale rol in de dynamische wereld van Mail, Pakketten en E-commerce. De HR Business Partner levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van diverse teams binnen de Operatie van TGN. Je maakt deel uit van het  professionele team Logistiek van 6 HR business partners die elkaar regelmatig (digitaal) opzoeken om te sparren. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Jij houdt het management scherp op de verschillende HR thema’s en vertaalt strategie naar concreet advies, zodat de mensen die bij en voor ons werken optimaal in hun kracht staan. 
 

•    HBO/WO-opleiding op gebied van personeelsmanagement of bedrijfskunde; 
•    Minimaal 5 jaar relevante HR werkervaring;
•    kennis van bedrijfsstrategie en ervaring in de uitdagingen die daarbij horen voor de organisatie en de ontwikkeling daarvan. 
Je durft kritische vragen te stellen om te bepalen hoe je op HR gebied het management het beste kan ondersteunen. Hierbij maak je optimaal gebruik van je verbindende communicatiestijl,  analytisch vermogen en weet je op sensitieve wijze met tact te handelen

Wat bezorgen we jou?

•    een salaris van minimaal € 3509,- tot maximaal € 4836,- bruto per maand op basis van een fulltime contract van 37 uur (32 uur is mogelijk);
•    8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt
•    collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
•    een tegemoetkoming in je reiskosten, laptop, smartphone
•    korting op o.a. fietsen, elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties;
•    Gelegenheid om hybride (thuis of vanuit diverse locaties in het land) en flexibel (werktijden) te werken  
•    MT’s vinden plaats in Amsterdam, maar ook af en toe op andere locaties in het land en in het splinternieuwe hoofdkantoor in Den Haag en daarom is eigen vervoer wenselijk. 
Als het HR geweten voor het management zorg jij ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek zitten en doen waar ze goed in zijn. Je bent onderdeel van een team van toegewijde HR professionals en krijgt de kans om je met alle HR thema’s te bemoeien binnen dit boeiende bedrijf, dat constant onderhevig is aan verandering, al 220 jaar. 
Geïnteresseerd? Solliciteer dan met een motivatie en CV.
Voor meer informatie over de functie kun je bellen met Gijs Oppenheimer, Manager HR Logistiek via telefoonnummer 06 51896947. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je bellen met Pim van der Velde (Recruiter) via telefoonnummer 06 49637040.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!