Menu

Vacature Senior Medewerker Financial Accounting

 • Groningen
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
Zorgen voor een juiste en tijdige activa administratie en verslaglegging van de aan jou toegewezen reporting units van PostNL. Dat vraagt om analytisch vermogen en geavanceerde kennis van Excel en relevante financiële en fiscale regelgeving.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Asmara Visser

Asmara Vissers

Wat ga je doen?

Als Senior medewerker Financial Accounting (FA) voer je complexere administratieve activiteiten uit op het gebied van asset, revenue en financial accounting. Je bent verantwoordelijk voor de periodieke interne financiële verslaglegging en het aanspreekpunt voor de administratie van de aan jou toegewezen reporting units. Je hebt o.a. nauwe contacten met Control  Group Reporting en Internal Audit. Het is van groot belang dat je op de hoogte bent van de relevante wet- en regelgeving rondom het administreren van activa. Het kunnen bepalen van fiscale en commerciële standen, het maken van afschrijvingssimulaties en het berekenen van de herinvesteringsreserve zijn een must om de functie goed uit te kunnen oefenen. Je helpt IFRS16 verder te ontwikkelen en implementeren en gaat proactief op zoek naar verbeteringen van het financieel-administratieve proces, waar aanpassingen in de automatisering en/of IT-systemen ook onderdeel van kunnen zijn.

 

Onze ambitie

PostNL wil de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Door jouw bijdrage aan een volledige, accurate en tijdige financiële administratie, kan PostNL als financieel gezond bedrijf zich blijven innoveren om nieuwe bezorgopties te ontwikkelen voor de klant.

 • een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • 4 tot 8 jaar relevante financiële werkervaring;
 • geavanceerde Excel kennis (macro’s, draaitabellen, formules), ruime ervaring met SAP-applicaties (Business byDesign en BPC) of vergelijkbaar en kennis van activa-processen, BTW/VPB- en IFRS16-regelgeving.

Door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden en coördinerende capaciteiten bewaak je de hoofdlijnen en draag je de verantwoordelijkheid voor complexe zaken. Je wordt enthousiast van de activa gerelateerde werkzaamheden (waaronder fiscaliteiten), maar draait je hand niet om voor de dagelijkse administratieve werkzaamheden. Je gaat proactief op zoek naar verbeteringen en durft issues ter discussie te stellen, waardoor jij het verschil kan maken.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris van minimaal €2.682,-  tot maximaal €4.064,-  bruto per maand bij 37 uur (afhankelijk van je ervaring)
 • 8% vakantiegeld en 25 vrije dagen als je fulltime werkt
 • Collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL-pensioenfonds
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten en korting op o.a. elektronica, kleding, sporten, dagjes uit en vakanties
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Naast het opdoen van ervaring rondom de activa-administratie van een groot bedrijf als PostNL, is er binnen het Finance Shared Service Centre (FSSC) ruimte om door te groeien naar de functie van Financieel Specialist. Je bent onderdeel van een gevarieerd FA-team, waar samenwerken en verbeteren kernwoorden zijn in de dagelijkse werkzaamheden en waar je in een uitdagende, open en prettige werkomgeving gestimuleerd wordt om te groeien in verantwoordelijkheid en kennis.

 
Interesse?
We ontvangen je CV en motivatie graag voor 30 augustus. In verband met de vakantieperiode ontvang je na 31 augustus reactie op je sollicitatie.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!