Vacature Senior Mendix Developer

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 18-11-2022
"Samen met je collega's impact maken door te werken aan logistieke Mendix applicaties voor kritieke processen van PostNL. Werk samen met ons om van PostNL een logistiek tech bedrijf te maken. Bij PostNL kom je terecht in een uitdagende omgeving waar je verder kan groeien en impact kan hebben. Samen brengen we Mendix binnen PostNL naar een hoger niveau."

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Menno de Bruin

Menno de Bruin

Wat ga je doen?

Als Senior Mendix Developer kom je te werken in een scrum team binnen onze afdeling 'Pakketten en Logistiek'. Vanuit hier bouwen we alle logistieke software waarmee we gemiddeld 1.1 miljoen pakketten per dag versturen. We hebben met deze afdeling de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Jouw werk heeft dus grote impact op onze dagelijkse bedrijfsvoering. Voor een aantal van onze meest kritieke systemen maken we gebruik van Mendix technologie. 

 

Samen met je team bekijk je hoe we onze logistieke processen slimmer, sneller en wendbaarder kunnen maken. Ook kan je de junior en medior developers helpen groeien naar senior niveau. Het team bestaat uit een platform owner, Mendix lead, developers van verschillende niveaus, solution consultant en een scrum master.

 

Momenteel hebben we meerdere Mendix ontwikkelteams binnen het IT-pakketten en logistiek domein. Samen vormen ze een deel van onze kritieke supply chain waarbij je kunt denken aan ordermanagementsystemen, retoursystemen en 'bijzondere' logistieke processen voor bijvoorbeeld de bezorging aan ziekenhuizen.  Omdat we meerdere ontwikkelteams hebben, zullen we samen met jou bekijken welk team de beste match is.

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT,  AI , data science, CI/CD en Mendix toepassingen. Samen met jou willen we van PostNL een tech company maken.

Je wordt enthousiast van technologie en low code Mendix toepassingen. Je wilt graag jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van Mendix systemen inzetten in een logistieke tech omgeving en tegelijkertijd jezelf verder ontwikkelen. Daarnaast heb je ideeën en/of denk je mee over hoe wij met Mendix technologie de favoriete bezorger van Nederland blijven.

 

Daarnaast heb je: 

 • Mendix advanced niveau of hoger door certificering en/of door werkervaring;
 • Meerdere jaren ervaring als Mendix developer en/of consultant;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bezorgen we jou?

Binnen PostNL krijg je veel vrijheid om je eigen carrière vorm te geven door opleiding en ontwikkeling en het organiseren van zaken die jij zelf belangrijk vindt. In jouw rol als Senior Mendix Developer sta je er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’. Onderdeel hiervan zijn ook de jaarlijkse IT Hackathon, bezoeken aan het Mendix kantoor en de engineering day.

 

Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden. Ook is het mogelijk om extra activiteiten op te pakken op het gebied van onze eigen Mendix community of het trainen van minder ervaren collega’s bijvoorbeeld. Bij PostNL werken we hybride: dit houdt in dat we werken vanuit huis combineren met werken vanaf kantoor.

 

Daarnaast ontvang je: 

 • Een salaris van € 3.975 tot € 6.549 (salarisschaal 11/12) op basis van 37 uur per week;   
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans; 
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een development laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. 

 

Interesse? 

Ben je er klaar voor om mee te bouwen aan mission critical Mendix oplossingen en om van PostNL een tech organisatie te maken? Solliciteer dan als Senior Mendix Developer door het delen van je cv. Wil je eerst nog wat meer lezen over de nieuwe innovaties die PostNL levert met Mendix low-code? Lees dan dit artikel op de site van Mendix.


PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!