Menu

Vacature Senior New Business Manager Fulfilment

 • Houten
 • HBO/WO
 • Sales
 • Professional
Zorgen voor de groei van PostNL Fulfilment als onderdeel van PostNL Logistic Solutions. Daarvoor moet je commercieel de verbinding kunnen maken door de hele organisatie heen, strategische keuzes kunnen maken en op directie niveau mensen kunnen meekrijgen.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

Djali Poppen

Djali Poppen

Wat ga je doen?

Als Senior New Business Manager binnen het Fulfilment cluster zorg jij voor het binnenhalen van de strategische klanten voor het PostNL Fulfilment bedrijf in Houten. Je draagt daarmee bij aan het realiseren van de ambitieuze omzetdoelstellingen binnen dit marktsegment. Als commercieel professional met stevige ervaring in consultative selling vind je het leuk om leidend te zijn in de groei van dit onderdeel van PostNL. Je bent naast ervaren sales professional ook leidend in de visievorming rondom de noodzakelijke propositie in de markt en zorgt samen met je commerciële collega’s van PostNL Fulfilment voor het daadwerkelijk ontwikkelen en bereiken van de propositie van het bedrijf. Met welke diensten en via welke klantsegmenten gaan we in de markt steeds verder winnen?!

 

Je bent onder andere bezig met het acquireren van nieuwe strategische accounts passend bij het Fulfilment profiel waar PostNL zich op richt. Denk hierbij aan grote webshops die afgehandeld kunnen worden in het gerobotiseerde autostore pick-systeem of partijen die passen bij andere van onze fulfilment competenties. Je identificeert nieuwe kansen, ontwikkelt de juiste waardevoorstellen en onderhandelt tarieven en voorwaarden met de klant. Je reageert op tenders en aanbestedingen. Je identificeert nieuwe duurzame kansen in de markt en mogelijke upsell met bestaande klanten. Na het binnenhalen van een nieuwe klant, zorg jij ervoor dat deze naar tevredenheid wordt geïmplementeerd, waarna je de klant overdraagt aan de relatiebeheer accountmanager. De DMU’s waar je mee te maken krijgt, bestaan uit voornamelijk directeuren, eigenaren, e-commerce managers en supply chain professionals.

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nog beter te doen. En daar hebben we jou voor nodig. PostNL Logistic Solutions is de logistieke partner die haar klanten helpt in de transformatie en uitdagingen van hun e-commerce en B2B supply chain. Wij bieden klanten integrale logistieke oplossingen, die bedrijven verder laten groeien. Met jouw expertise willen wij de klant iedere dag de perfecte logistieke oplossing aan kunnen bieden en met jouw gevoel voor innovatie zorgen wij ervoor dat wij toonaangevend zijn in de markt. Samen werken wij naast oplossingsgerichtheid er hard aan kwaliteit en vernieuwing om ons te onderscheiden in de logistieke markt.

Je bent ondernemend en resultaatgericht. Je hebt een uitgebreid netwerk in de e-commerce markt en meerdere jaren ervaring binnen Fulfilment of 4PL. Je zet kansen om in business, leidt en/of faciliteert de contractonderhandelingen, adviseert de klant, bewaakt vervolgens de gemaakte afspraken en daarnaast ben je ook een prettige sparringpartner voor je klanten en de interne PostNL Fulfilment organisatie. Je bent welbekend met de Nederlandse e-commerce markt en hebt daarbinnen een uitgebreid netwerk. Je bent een onverzettelijke doorzetter in het benaderen van nieuwe klanten op een consultative selling wijze.

Je bent breed commercieel geïnteresseerd en houdt van ondernemerschap. Je wordt geïnspireerd door het mee te kunnen denken, mee te kunnen werken en mee te kunnen bouwen aan de commerciële slagkracht en het succes van Logistic Solutions. Je neemt kennis mee en bouwt kennis op aangaande best practices op commercieel vlak. Je bezit:

 

 • HBO/WO niveau en gedegen kennis van commerciële processen;
 • Minimaal 7 jaar ervaring in e-commerce logistiek waarvan minimaal 3 in e-commerce Fulfilment of 4PL omgeving;
 • Een hoge dosis eigen initiatief en communicatief zeer vaardig;
 • Een sterk conceptueel vermogen gecombineerd met een hands-on mentaliteit;
 • Kennis van Salesforce is een pré.

Wat bezorgen we jou?

PostNL Pakketten & Logistiek biedt interessante functies binnen een groot bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden in een uitdagende maar ook een veeleisende omgeving. Bij Fulfilment werk je met enthousiaste en gemotiveerde collega’s en een dynamische werkomgeving in een groeiende markt en bieden we oa:

 

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Een salaris schaal 12 tussen €4.264,97 en €6.201,24 bruto per maand obv CAO PostNL bij 39,25 uur per week;
 • Mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
 • Bonus conform de PostNL CAO;
 • Een lease auto.

 

Om de ambitieuze groeidoelstellingen verder te bewerkstelligen is PostNL Logistic Solutions op zoek naar gedreven en ambitieuze en no-nonsense sales professionals die, net als wij, iedere dag mee willen werken aan het optimaal bedienen van onze klanten.

 

Geïnteresseerd? Wij ontvangen graag je CV en overtuigende motivatie vóór 4 september 2019. Gesprekken zullen plaatsvinden in weken 37 & 38.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!