Menu

Vacature Senior Solution Consultant AWS

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT
 • Professional
 • Geplaatst op 10-12-2020
Zorgen voor de realisatie van nieuwe features voor consumenten, die gebruik maken van de digitale diensten van PostNL. Als Solution Consultant binnen PostNL werk je graag op het snijvlak van Business en IT en zorg jij ervoor dat onze digitale dienstverlening voor particuliere gebruikers steeds beter wordt.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Nicole Vermaas

Nicole Vermaas

Recruiter

Wat ga je doen?

Je hebt de focus op de te realiseren nieuwe features voor particuliere gebruikers. Je zorgt ervoor dat deze worden gerealiseerd volgens de opgestelde doel-architectuur voor het consumentenplatform. Het juist gebruik van de cloud diensten van AWS is hierbij een belangrijk onderdeel. Daarbij ga je nauw samenwerken met verschillende Dev/Ops teams die werken in het consumentendomein. Als stakeholder vanuit IT zorg je voor een overzichtelijk platform waarbij alle teams eenvoudig gebruik kunnen maken van alle functionaliteiten. Je helpt teams om onze klanten betere service tegen lagere kosten aan te kunnen bieden. Dit kan jij, omdat je kennis hebt van de afhankelijkheden van onze applicaties én omdat jij goed doorziet welke kosten worden gemaakt voor deze service. Je voert risicoanalyses uit en je onderneemt acties om onderkende problemen structureel te laten verhelpen. Je houdt trends en ontwikkelingen in het vakgebied bij, analyseert deze, signaleert kansen en risico’s en optimaliseert pro-actief. Voor je collega’s ben je het aanspreekpunt voor de mogelijkheden van het platform en de manier om hier optimaal gebruik van te maken.In de rol van senior Solution consultant ben je onderdeel van 1 of meerdere Agile teams. Jij richt je op de complexere en de domein overstijgende userstories. Je beoordeelt de door de leverancier aangeleverde oplossingen op kwaliteit en kosten. Ook ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding en coaching van andere solution consultants.   

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig! Je gaat aan de slag bij de afdeling Business IT Customer Excellence. Binnen deze afdeling ga je werken in het consumentendomein. Dagelijks maken miljoenen consumenten gebruik van ons platform en zij verwachten steeds meer van PostNL. Denk hierbij aan meer controle over hun zendingen en meer inzicht in onze processen. Dit stelt hoge eisen aan onze oplossingen. Door jouw uitstekende organisatietalent, scherpe analyses en servicegerichtheid, maak jij het mogelijk dat Commercie verder kan innoveren zodat we onze klanten optimaal kunnen bedienen en orders sneller en efficiënter kunnen worden verwerkt!

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van IT; 
 • Ruime werkervaring in een rol tussen business en IT, bijvoorkeur in een Agile werkomgeving;
 • Je bent in staat om business wensen te vertalen naar epics en userstories en zorgt ervoor dat deze volgens de IT-architectuur richtlijnen gerealiseerd worden; 
 • Ervaring met het gebruiken van cloudplatformen bij applicatie ontwikkeling (bij voorkeur AWS); 
 • Je bent in staat om de business waarde vast te stellen in relatie tot de kosten; 
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Je hebt aantoonbare affiniteit met het commerciële domein en je denkt graag en pro-actief mee vanuit het perspectief van de klant. Je weet op een goede manier business wensen om te zetten naar IT-oplossingen, maar ook IT wensen en eenvoudiger wijze uit te leggen aan de business. Daarnaast ben je ondernemend, en toon je initiatief en eigenaarschap. Je steekt continu energie in jouw eigen persoonlijke ontwikkeling en blijft op de hoogte van vakinhoudelijke ontwikkelingen.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris van minimaal €4.416 tot maximaal €6.420 bruto per maand (schaal 12) bij 37 uur; 
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;   
 • Collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden 
 • Een tegemoetkoming in je reiskosten, laptop, smartphone; 
 • Een geweldige kantoorlocatie in Den Haag met uitstekende OV bereikbaarheid; 
 • Je hebt de mogelijkheid om conform het Nieuwe Werken plaats- en tijdsonafhankelijk te werken;
 • Een informele en gezellige werkomgeving.

Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Binnen IT Customer Excellence werk je direct samen met 5 andere solution consultants voor het domein Consument. In totaal werken 60 collega’s binnen deze afdeling met als missie 'het realiseren van digitale klantinteractie voor verzenders en ontvangers'. 
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

Solliciteren?
Wij ontvangen graag naast je cv een motivatie voor de functie en onze organisatie. 
Heb je nog vragen na het lezen van deze vacature? Stuur dan een mail naar Nicole Vermaas, Corporate Recruiter via nicole.vermaas@postnl.nl. 
Een pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Dit betekent dat je bij je indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overleggen.
Wij doen de deur niet open voor ongevraagde bezorging van kandidaten voor deze functie door bureaus.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!