Menu

Servicemarketeer Kanalen & Support

 • Marketing
 • Hoofddorp
 • Reguliere baan
 • Professional

Ben jij een commerciële servicemarketeer die richting kan geven aan de (door)ontwikkeling van onze zakelijke klantkanalen om daarmee de klantervaring te verbeteren? Heb jij daarnaast ervaring met werken vanuit een agile team?  

Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou als servicemarketeer kanalen & support bij PostNL Pakketten!

Uitdagingen

Over PostNL Pakketten

PostNL Pakketten en Logistiek is een Business Unit van PostNL en is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. We bereiken elk adres in Nederland en bezorgen ruim 600.000 pakketten per dag. PostNL is de grootste particuliere werkgever van Nederland. Het enthousiasme en de energie van onze medewerkers zijn bepalend voor ons succes en onze leidende positie in de markt. Zakelijk en maatschappelijk zoeken we continu naar nieuwe kansen. Daarom bieden wij een afwisselende loopbaan aan medewerkers die, grenzen verleggen, kansen grijpen en hun visie delen, mét de mogelijkheid om door te groeien.

Over de afdeling Channels en marktmanagement

Channels en marktmanagement is de afdeling binnen commercie waar alle niet-persoonlijke klantcontacten samenkomen en gemanaged worden. Denk daarbij aan de digitale kanalen waarlangs wij met onze klanten communiceren en IT integreren (API, Plugin,  MyParcel, PostNL app en MijnPostNL). De afdeling vormt daarmee de schakel tussen Commercie, IT en de verschillende digitale kanalen. Afgelopen kwartaal hebben we de (door)ontwikkeling van de digitale kanalen gecentraliseerd binnen agile team ‘Digitaal Aansluiten’. Het team heeft als doel de klanten van Pakketten op een eenvoudige en snelle manier aan te kunnen sluiten op het volledige diensten en services portfolio van PostNL pakketten. Ook het commerciële IT support team valt binnen scope van Channels & Marktmanagement en werkt nauw samen met het team ‘Digitaal Aansluiten’. Niet alleen bieden de vragen van klanten ons inzicht in de gewenste doorontwikkeling per kanaal, anderzijds optimaliseren  we vanuit ‘Digitaal aansluiten’ de support op klantimplementatie, zowel telefonisch als dmv self service. Naast deze channel gerelateerde doelstellingen vallen ook de marktmanagement activiteiten en demand management binnen de scope van Channels &Marktmanagement.

De Uitdaging van Servicemarketeer
Parcels Commercie is op zoek naar een Servicemarketeer. De servicemarketeer zorgt voor verbeteringen in de verschillende klantkanalen zodat we geeft richting aan de (door) ontwikkeling van de verschillende klant kanalen. Welke kanaal sluit het beste aan op welke klant(wensen), hoe zorgen we ervoor dat we de implementatieprocessen voor de klant continue verbeteren en we op een laagdrempelige wijze gebruik kan maken alle producten en diensten. Denk hierbij een het genereren van labels, ontsluiten van bezorgopties als avond en Ophalen op PostNL locatie  in de checkout en informatiediensten als notificaties. Op basis van klantinzichten en kennis van de kanalen ben je scherp op  prioriteren van de door ontwikkelingen per kanaal die bijdragen aan een hogere klanttevredenheid, meer omzet en kostenefficient kanalenlandschap. Vanuit je rol als servicemarketeer werk je hierin nauw samen met zowel sales, de productowners van de kanalen en commerciële IT support team (CIT). Bovendien ben je back up voor de manager CIT.

 

Je verantwoordelijkheden

Verbetermanagement

 • Verbeteren applicaties – inbrengen en prioriteren van van changeverzoeken op basis van bevindingen uit de operatie, klantimpact en potentieel;
 • Verbeteren support en implementatieprocessen – monitoren en verbeteren van het IT implementatieproces;
 • Verhogen KTV op de support.

 

Stakeholdermanagement

 • Ophalen van behoeften/wensen bij stakeholders Pakketten (sales, support en service);
 • prioriteitsbepaling changes/bugfixes faciliteren
   

Back up management CIT

 • Opvangen escalaties.

Wat breng jij mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van de betreffende eigen- en klant (operationele) organisatie, bedrijfsdoelstellingen, besturing en processen;
 • Kennis van en affiniteit met het portfolio PostNL Pakketten & Logistiek;
 • Affiniteit met klant interactie kanalen;
 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden voor klant- en stakeholdermanagement;
 • Goed kunnen samenwerken.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt
  • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
 • Het betreft een schaal 9  functie op basis van de CAO voor PostNL, van €2774,73  tot max €4203,61 op basis van een 39,25 urige werkweek.

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0683868755 stuur een mail

Remy Voois

Remy Voois