Vacature Software Engineer - Lean Depot

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 16-5-2022
"Join us to create a revolutionary Lean Mean Sorting Machine."

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Thijs Nielen

Thijs Nielen

Wat ga je doen?

De functie:
Binnen de afdeling Pakketten & Logistiek werken we onder andere aan optimalisatie van onze pakket sorteer depots verspreidt over de Benelux. Daarbij staan lean & mean logistieke processen centraal, net als het voorspellen van bijvoorbeeld (piek)belasting en bezorgtijden van pakketten bij de consument. Hoewel onze sorteer depots fysiek erg op elkaar lijken, hebben ze allemaal een unieke samenstelling van de pakketstroom en daarmee unieke uitdagingen en wensen om het proces zo lean mogelijk te maken. Hiermee bedoelen we dat het proces zo efficiënt mogelijk moet verlopen: een zo groot mogelijke doorstroom tegen zo min mogelijke kosten, in de vorm van menselijke inspanning, gemaakte fouten en afval- en CO2 uitstoot. Natuurlijk moeten de oplossingen ook flexibel zijn en inspelen op het variërende aanbod van pakketten per depot en seizoen. Hier komt slimme IT om de hoek kijken. Hiervoor ontwikkelen we ook zelf de bijhorende logistieke software waar jij een bijdrage aan kan leveren.

De omgeving:
Binnen PostNL verzorgt de afdeling Pakketten & Logistiek de regie op onze logistieke processen van collectie tot bezorging. De afdeling Pakketten & Logistiek wordt een logistiek tech bedrijf waar data, technologie en logistiek een sleutelrol spelen. Het digitaliseren van onze klantbeleving en het managen van onze totale logistieke operatie gebaseerd op real-time data staat centraal in onze ambitie. Daarom ontwikkelen wij flink aan onze eigen Software Development en Data Science afdelingen. We zetten daarbij hoog in op zaken als persoonlijke ontwikkeling van onze engineers, hechte samenwerking en kennisdeling.

Onze ambitie

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Dit doen we door de inzet van technologie om onze supply-chain slimmer, sneller, wendbaarder en meer data-gedreven te maken. Dagelijks bezorgen we gemiddeld 1.1 miljoen pakketten, met pieken tot rond de 2 miljoen. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. 

Voor deze functie zoeken we een leergierige Software Engineer die ons gaat helpen om de sortering vanuit een operationeel perspectief zo Lean mogelijk te maken. Qua tech stack is hiervoor de volgende achtergrond nodig: 
•    Minimaal 2 jaar ervaring in C#/ .NET, bij voorkeur zowel .NET framework als Core;
•    Basiskennis van Python of bereid zijn dit te leren;
•    Affiniteit of kennis van optimalisatie algoritmes (zoals integer linear programming) is een pré;
•    Nice-to-have is een basiskennis in AWS Cloud technologie en nieuwsgierigheid in het  ontwikkelen en toepassen van Machine Learning/AI. 

Daarnaast zijn de volgende zaken op jouw lijf geschreven:
•    Een teamplayer die het leuk vindt om zich goed te verbinden met de rest van het team;
•    Goed bekend met de Agile manier van werken en/of Scrum ervaring.

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’ tegenkomt. Dit geeft je de zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een development community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een "Tech Company". Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.  Daarnaast ontvang je:  
•    Een salaris van € 3.975,- tot € 5.625,- (salarisschaal 11) o.b.v. 37 uur per week;    
•    Een werkweek van 37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
•    Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!