Vacature Software Engineer TypeScript, NodeJS en AWS

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 22-9-2020
"Dagelijks zijn onze bezorgers op straat om logistieke diensten te leveren en pakketten te bezorgen. Onze uitdaging; 'zorgen dat zij op ieder moment de juiste informatie in hun App beschikbaar hebben'. Jouw software zal iedere dag gebruikt worden tijdens de bezorging aan de deur, door heel Nederland. Wij gebruiken TypeScript, NodeJS en AWS technologie voor deze kritieke 'Last Mile' pakketdistributie. De informatie die in jouw code verwerkt wordt, sturen we weer terug naar duizenden klanten en consumenten, jij gaat zorgen dat wij de favoriete bezorger van Nederland blijven!"

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Chris Tolman

Chris Tolman

Wat ga je doen?

PostNL is a logistical tech company. Als Senior Software Engineer kom je te werken in een organisatie waarbij data, technologie en een engineering culture een sleutelrol spelen. PostNL wil 'digital at the core' zijn en daarom staan we aan de voorgrond van het ontwikkelen van onze eigen logistieke software. 

 

Als Senior Software Engineer ga je aan de slag binnen het Field Services team en bouw je mee aan de vernieuwing van ons platform. We slaan een belangrijke weg in voor wat betreft onze 'Last Mile' dienstverlenging. De komende jaren gaan we in sneltreinvaart alle logistieke operators onboarden om te zorgen dat zij allemaal dezelfde apps gebruiken van ons innovatieve platform. We bouwen aan een business critical platform welke niet alleen verantwoordelijk is voor het dagelijks verwerken van miljoenen real-time events van en naar de Apps, maar ook de business logica bevat welke logistieke diensten de Apps moeten uitvoeren. Onze apps doen altijd hun werk en sluiten naadloos aan bij het dagelijks gebruik van onze bezorgers, welke hierop vertrouwen. Met innovatie en real-time oplossingen geloven we dat we onze bezorgers gelukkig maken wanneer zij hun apps intuïtief kunnen gebruiken en daardoor met een glimlach bij onze klanten een pakket bezorgen.

 

Schaalbaarheid en 'business critical' staan centraal. We doen dit met de nieuwste AWS technologieën, op basis van TypeScript, Serverless Computing en Event-driven architecture.

Vanuit je nieuwe rol als Senior Software Engineer vragen we je ons verder te brengen in het bouwen en vormgeven van het Field Services domein. Daarbij denk je mee in de architectuur en continuous software delivery. Wij geloven binnen dit team sterk in feedback ophalen ‘buiten in het veld’ wat er voor zorgt dat er een continue uitdaging is op gebied van werken naar ‘milestones’ en dat jij jouw gebouwde software ook in het echt kan ervaren. Daarnaast ben je een schakel in onze transitie naar een engineering culture en wil je een mentor zijn voor de andere ontwikkelaars om het team beter te maken.  

Onze ambitie

Wij zijn de favoriete bezorger van Nederland. Met onze post- en pakketbezorgers die overal komen, met ruim 4.200 PostNL-punten en 11.000 brievenbussen zijn we altijd dichtbij. Op een doordeweekse dag bezorgen we in de Benelux gemiddeld 1,1 miljoen pakketten en 8,1 miljoen brieven. Digitale transformatie neemt een centrale plek in bij PostNL. We optimaliseren en ondersteunen onze fysieke netwerken door inzet van slimme digitale oplossingen en introduceren nieuwe proposities die van waarde zijn voor onze klanten. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons helpt de favoriete bezorger van Nederland te blijven. We doen dit door de inzet van ‘real-time’ besturingssystemen, Internet of Things (IoT), Artificial Intelligence (AI), Data Science, CI/CD en zoveel mogelijk Cloud Native. Jouw visie al Senior Software Engineer is nodig in deze ambitie.  

 • Je wilt jouw ervaring in het bouwen, ontwerpen en verbeteren van systemen in NodeJS/TypeScript en AWS als Senior Engineer graag inzetten in een 'Logistical Tech' omgeving;  
 • Je omarmt een cloud native strategie als middel voor meer concurrerend vermogen van een organisatie; 
 • Je bent een team player en wilt onderdeel uitmaken van een enthousiast en gedreven multidisciplinair Scrum team waarbij je meedenkt in het ontwerp en de archtitectuur;
 • Je hebt een visie op de inzet van AWS Cloud en de stack die binnen dit platform wordt gebruikt;  
 • Verder woon je momenteel in Nederland en beheers je de Nederlandse en/of Engelse taal. 

Wat bezorgen we jou?

 • Bij ons stopt persoonlijke ontwikkeling niet bij deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon, op functie-inhoud en faciliteren in doorgroeimogelijkheden;
 • Samenwerking met een gemotiveerd en gepassioneerd team in een mission critical omgeving;
 • Een salaris van minimaal € 3.896 tot maximaal € 6.420 (salarisschaal 11/12) op basis van 37 uur per week;    
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-prive’ balans;
 • Fijne arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding. Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.  

 

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’ tegenkomt. Dit geeft je zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. Wij zijn continue in beweging in een veranderende en groeiende markt. 

 

Interesse? 

Wij kijken uit naar je sollicitatie door middel van CV. 


PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.  

Past deze functie niet helemaal bij je, omdat je bijvoorbeeld meer of minder ervaring hebt, maar zie je wel een rol voor jezelf in onze digitale transformatie? Hou je daarnaast net zo van technologie als wij? Neem gerust contact met ons op, wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!