Vacature Solution Consultant Digitale Ketensturing

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - platforms and solutions
 • Professional
 • Geplaatst op 29-12-2021
"Wij willen de favoriete bezorger van Nederland blijven. Dit doen wij door vernieuwing, flexibilisering en digitalisering van onze supply chain. Als solution consultant binnen PostNL werk je op het snijvlak van business en IT en ben je een belangrijke schakel in het verbeteren van onze dienstverlening"

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Stefan van Wijngaarden

Wat ga je doen?

PostNL wordt een logistiek tech bedrijf en als solution consultant kom je te werken in een organisatie waarbij data, technologie en een development cultuur een sleutelrol spelen. PostNL wil in de kern digitaal en flexibel zijn en daarom ontwikkelen wij onze eigen logistieke software. Bij PostNL ga je aan de slag binnen de afdeling Digitale Ketensturing. Ons doel is het digitaliseren van onze volledige pakketten supply chain (gemiddeld 1,1 miljoen pakketten per dag met pieken tot 2 miljoen) en deze data gedreven maken.  
 
Als solution consultant ben je de schakel tussen de business en IT, waarbij je de vertaalslag maakt van wensen naar features en user stories. Zo zorg je o.a. voor heldere software wensen/eisen voor de real-time sturing van de logistieke supply chain op het gebied van e-commerce. De wensen/eisen formuleer je in samenwerking met domein experts in de business, software engineers en data scientists. Dit is een creatief proces waar jij de punten met elkaar verbindt om tot een goede oplossing te komen. 
 
Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je affiniteit hebt met e-commerce, logistiek en data. Los van jouw digitale mind-set is het handig om bekend te zijn met data analytics, de inzet van cloud en dat je goed kunt schakelen met developers/engineers. 
 
In deze functie zie je veel van de organisatie en daarmee is het ook een interessante springplank om jezelf verder te ontwikkelen naar platform owner of naar een specialisatie op het gebied van software en/of data. Naast de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie, zijn er ook kansen binnen de DevOps teams op het gebied van meewerkrollen, denk hierbij aan het analyseren van je logistieke processen, het ontwikkelen van software of het fungeren als analytics translator. 

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI, data science en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. Jouw werk als solution consultant is belangrijk in het realiseren van onze ambities.

Je bent een gedreven professional en meerdere jaren actief als schakel tussen business en IT, bij voorkeur in een Agile omgeving. Je maakt de vertaalslag van wensen naar features en user stories, maar kan deze daarnaast ook realiseren volgens de IT-architectuur richtlijnen. Met jouw ervaring ben je in staat om de oplossingen technisch te doorgronden zowel qua platform als qua infrastructuur. Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je goed contact onderhoudt met onze leveranciers. Het helpt dan ook als je ondernemend bent, eigenaarschap toont en graag initiatief neemt. Als PostNL willen wij het beste haalbare bereiken met elkaar, dit doen wij mede door elkaar te helpen met verbetermogelijkheden en zelfreflectie, zowel als individu en als team.

 

Daarnaast heb je:  

 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een rol tussen business en IT bij voorkeur in een Agile werkomgeving; 
 • Affiniteit met e-commerce, logistiek en data; 
 • Ervaring met data analytics, AWS cloud en programmeertalen zoals Python, Java of C# is een pre; 
 • Woonachtig in Nederland en beheers je de Nederlandse en Engelse taal. 

Wat bezorgen we jou?

We zullen je goed begeleiden bij jouw verdere invulling van de solution consultant positie. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’. Bij ons stopt persoonlijke ontwikkeling niet binnen de kaders van deze functie, maar stimuleren we je ook om te groeien als persoon, functie inhoudelijk en faciliteren we doorgroeimogelijkheden. 
 
Daarnaast ontvang je: 

 • Een salaris van € 3.974,- tot € 5.629,- (schaal 11) o.b.v. 37 uur per week;   
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een engineering/development laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding;  
 • Collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
 • Veel opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

 

Interesse?  
Wij kijken uit naar je sollicitatie door middel van CV. PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!