Vacature Solution Consultant Computer Vision/Image Processing

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - platforms and solutions
 • Professional
 • Geplaatst op 14-6-2022
"Werk als IT Solution Consultant mee in het team waar wij innovaties ontwikkelen om onze supply chain te optimaliseren en te digitaliseren'.

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Stefan van Wijngaarden

Wat ga je doen?

Als solution consultant kom je te werken in een greenfield innovatieteam waarin we producten ontwikkelen om onze pakketten supply chain (1 tot 2 miljoen pakketten per dag) te innoveren.De eerste technologieën waarmee je aan de slag gaat zijn Computer Vision en Image processing. Met Computer Vision kunnen we beelden herkennen, identificeren en volgen, waarmee deze technologie bijdraagt aan het inzichtelijker maken van onze processen en dus het digitaliseren van de keten ondersteunt.

Daarnaast werk je aan Image processing. Afbeeldingen zijn een onmisbaar onderdeel van data in ons logistieke proces. Beelden, kunnen voor meerdere doeleinden worden ingezet. Hiernaast start je met het experimenteren met technologieën als NLP/Spraakherkenning

 

Je werkt samen in een klein team waar we onderzoeken of technologieën van concrete Business Value voor PostNL kunnen zijn en om dit vervolgens aan te tonen vanuit de praktijk.

Je doet dit op basis van  PoC's, prototypes, experimenten, labtesten en uiteindelijk producten. Je werkt hierbij samen met experts in de logistiek, software, cloud computing en data. Dit is een creatief proces waar jij de punten met elkaar verbindt om tot een goede oplossing te komen. 

 

Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je affiniteit hebt met technologie, logistiek en data. We bouwen met deze nog jonge afdeling aan een innovatie binnen PostNL. Je zult daarom veel greenfield situaties tegenkomen. Het is daarom handig als je goed de verbinding weet te vinden met zowel tech als non tech stakeholders en een stukje creativiteit meebrengt. 

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI, data science en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. Jouw werk als solution consultant is belangrijk in het realiseren van onze ambities.   

Je wilt graag werken binnen een bewegende innovatieve afdeling waarbij nog niet alle wegen uitgestippeld zijn. Je weet andere mee te nemen in jouw enthousiasme, bent creatief en weet een verbinding aan te gaan. Daarnaast durf je een visie aan te nemen als het gaat om technologische veranderingen binnen de afdeling en weet je abstracte ideeën verder vorm te geven. 

 

Daarnaast heb je:  

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een rol tussen business en IT bij voorkeur in een Agile werkomgeving. Bijvoorbeeld in de rol van business analist, informatie analist of solution consultant waarbij je direct in contact stond met developers of engineers; 
 • Aantoonbare affiniteit met data, e-commerce/logistiek en het technisch aspect van een dergelijke rol;
 • Beheersing over de Nederlandse en/of Engelse taal. 

 

Wat bezorgen we jou?

We zullen je goed begeleiden bij jouw verdere invulling van deze positie. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een engineering community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’. Bij ons stopt persoonlijke ontwikkeling niet binnen de kaders van deze functie, maar stimuleren we je ook om te groeien als persoon, functie inhoudelijk en faciliteren we doorgroeimogelijkheden. 
 
Daarnaast ontvang je: 

 • Een salaris van € 3.544,- tot € 4884,- (schaal 10) o.b.v. 37 uur per week;   
 • Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
 • Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding;  
 • Collectieve zorgverzekering een goede pensioenregeling via ons eigen PostNL pensioenfonds; 
 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

 

Interesse?  

Wij kijken uit naar je sollicitatie door middel van CV.  PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. Past deze functie niet helemaal bij je, omdat je bijvoorbeeld meer of minder ervaring hebt, maar zie je wel een rol voor jezelf in onze digitale transformatie? Neem gerust contact met ons op, wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Wil je graag meer informatie over de vacature of sollicitatieprocedure? Neem gerust contact op met Stefan van Wijngaarden via stefan.van.wijngaarden@postnl.nl of 0682231251.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!