Menu

Supply Chain Planner Emballage

 • Logistiek
 • Hoofddorp
 • Reguliere baan
 • Professional

Wil jij de verantwoordelijkheid hebben  over de gehele emballagevloot van PostNL Pakketten? Krijg jij energie van een KPI verantwoordelijkheid en deins je er niet voor terug investeringsaanvragen te doen? Reageer direct op deze superleuke vacature.

Uitdagingen

Plaats in de organisatie

PostNL Pakketten en Logistiek is een Business Unit van PostNL en is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. We bereiken elk adres in Nederland en bezorgen ruim 700.000 pakketten per dag. PostNL is de grootste particuliere werkgever van Nederland. Het enthousiasme en de energie van onze medewerkers zijn bepalend voor ons succes en onze leidende positie in de markt. Zakelijk en maatschappelijk zoeken we continu naar nieuwe kansen. Daarom bieden wij een afwisselende loopbaan aan medewerkers die, grenzen verleggen, kansen grijpen en hun visie delen, mét de mogelijkheid om door te groeien.
 

Over de afdeling Demand

De afdeling Demand  is integraal verantwoordelijk voor het maken van prognoses, het plannen van transport in het pakkettennetwerk en het plannen van emballagestromen. Samen met de Control Room en de afdeling Ketenmanagement maakt Demand  deel uit van de afdeling Ketenregie van waaruit de keten van PostNL Pakketten centraal wordt aangestuurd.

Je verantwoordelijkheden

De verantwoordelijkheid van de Supply Chain Planner

De Supply Chain Planner Emballage  is  dé expert op het gebied van emballage voor PostNL pakketten. Aangezien emballage cruciaal is voor een goede bedrijfsvoering op de depots, maar ook van cruciaal belang is voor de aanlevering van klanten, heb je daarmee een grote impact op het resultaat van PostNL Pakketten. De Supply Chain Planner Emballage is op tactisch vlak verantwoordelijk voor de emballagevloot (rolcontainers en pallets) van PostNL Pakketten. Je zorgt hierbij dat de emballagevloot zo efficiënt mogelijk wordt ingezet en dat zoveel mogelijk aan klantverzoeken voldaan kan worden. In deze functie stuur je de emballagebeheerders (die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering) functioneel aan. Je hebt een KPI verantwoordelijkheid op (transport)kosten en kwaliteit. Ook kom jij tot een plan om onze piekperiodes zoals de Sinterklaas- en Kerstpiek te managen.

 

Daarnaast ben jij verantwoordelijkheid voor het op orde houden van de emballagevloot. Het gaat hier om enkele tienduizenden eigen rolcontainers, maar ook gehuurde rolcontainers van mail, pallets en emballage materiaal van klanten. Jaarlijks bereidt je investeringsaanvragen voor  om deze vloot optimaal te houden. Daarbij schakel je met inkoop en met leveranciers om ervoor te zorgen dat onze klanten en depots de beste rolcontainers tot hun beschikking hebben.

 

Ook spreek je met Commercie  de spelregels af over de (on)mogelijkheden voor wat betreft emballageleveringen aan onze klanten. De communicatie van het emballageproces met de lijn wordt door jou verzorgd. In strategische overleggen met zowel het MT Operations, andere bedrijfsonderdelen,  als externe partners ben jij het aanspreekpunt .

 

Wat breng jij mee?

Jouw Profiel

HBO/WO werk- en denkniveau;

Minimaal 2-5 jaar operationele werkervaring, waaronder supply chain planning;

Resultaatgericht met een oog voor kosten en kwaliteit;

Sterk analytisch en cijfermatig vermogen;

Eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende denk- en werkniveaus;

Ervaring met SLA beheer en investeringsaanvragen is een pré.

 

Wat bieden wij jou?

Wat biedt PostNL

PostNL Pakketten & Logistiek biedt interessante functies binnen een groot bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden in uitdagende maar ook een veeleisende omgeving.

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
 • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
 • Het betreft een schaal 9 functie op basis van de CAO voor PostNL tot
 • max € 4.161,99 op basis van een 39,25 urige werkweek (afhankelijk van je werkervaring);
 • Standplaats is Hoofddorp.

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682950006 stuur een mail

Sylvia Wettke

Sylvia Wettke