Menu

Teamcoach Sorteren Nieuwegein

 • Operatie
 • Nieuwegein
 • Reguliere baan
 • Professional

Teamcoach Sorteren Sorteerprocessen Nieuwegein

 

Ben jij een communicatief vaardige leidinggevende? Vind jij het leuk om jouw medewerkers te coachen en heb je affiniteit met de technische kant van sorteerprocessen? PostNL biedt jou een uitdaging in de functie van Teamcoach Sorteerprocessen bij Sorteren voor 20 uur per week.

Uitdagingen

De afdeling Operations van Productie bestaat uit de drie onderdelen Collectie, Sorteren (inclusief Voorbereiden) en Bezorgen. Operations verwerkt de briefpost in nauwe samenwerking met Ketenregie met betrokken medewerkers, de hoogste kwaliteit, laagste kosten en maatschappelijk verantwoord.

Sorteren is verantwoordelijk voor tijdig, juist en volledig gesorteerd aanleveren bij de klant Voorbereiden en Bezorgen, zodat zij in staat gesteld worden de eindklant te bedienen binnen de gestelde kosten. Sorteren is 1 sorteerbedrijf met 6 sorteerlocaties en is ingericht als een matrixorganisatie, met een scheiding tussen operationele verantwoordelijkheid, sorteercentrum overstijgende aandachtsgebieden en locatiemanagement. De operationele verantwoordelijkheid is belegd bij de Control Room.

Je verantwoordelijkheden

Op het sorteercentrum Nieuwegein zijn wij op zoek naar een Teamcoach Sorteren voor 20 uur per week met aandachtsgebied Sorteerprocessen. Als Teamcoach geef je hiërarchisch leiding aan een team van gemiddeld 40-50 medewerkers (op basis van een fulltime dienstverband), waaronder Technisch Operators en/of Procesexperts en Medewerkers Productie. Binnen het aandachtsgebied Sorteerprocessen ben je verantwoordelijk voor de medewerkers en de standaard op de volgende processen: SMX, SMC, HSM, SMO, SMC, SMB, Handbedrijf, Briefcoderen, Handcoderen, Schoonmaak en onderhoud door Technisch Operators.

 

Je faciliteert als Teamcoach de prestaties en het welzijn van jouw medewerkers. Je doet dit door hen te coachen op het gebied van de uitvoering van hun functie en het maken van juiste proceskeuzes. Je stelt hen in staat hun dagelijkse doelstellingen te behalen door medewerkers aan te spreken op gedrag en hen te coachen op competenties en procesdiscipline.

Jouw belangrijkste doelstellingen liggen op het gebied van personeel, zoals de plus- en minuren, verzuim, vrijwillige mobiliteit en de betrokkenheid van jouw medewerkers. Je realiseert deze targets door te sturen op een juiste bezettingsmix, waarbij je zorgt voor voldoende bezetting (hoeveelheid) en de kwaliteit en vakkennis van je team. Je brengt de opleidingsbehoefte in kaart en ziet toe op een volledige en tijdige uitvoering van opleidingen en vakmanschapstoetsen.

Daarnaast vervul je een belangrijke rol binnen het aandachtsgebied Sorteerprocessen. Je bent verantwoordelijk voor de standaard en de procesinrichting. Ook neem je als projectlid deel aan verbetertrajecten binnen het aandachtsgebied en ben je onderdeel van ingezette verbetertrajecten.


Je geeft vanuit de DNA-cultuur principes het goede voorbeeld en motiveert jouw medewerkers door een prettig werkklimaat te stimuleren. Je gebruikt aanknopingspunten uit de betrokkenheidsmonitor, kwaliteitsmetingen en het contact met interne ketenpartners om het verbeterplatform vorm te geven. Je draagt daarbij initiatieven en verbeteracties aan vanuit jouw aandachtsgebied en voert deze uit op de werkvloer.
Binnen Sorteerprocessen ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de ZLOM en zie je toe op de juistheid van de identificantie. Daarnaast ben je betrokken bij de voorbereidingen op de KNJ en de aansturing van het labelbeheer.

Wat breng jij mee?

Aantoonbaar MBO-4 werk- en denkniveau
•Minimaal 1-3 jaar leidinggevende ervaring
•Administratief vaardig
•Sociale vaardigheden
•Kennis van logistieke processen
•Kennis van Microsoft Office: Outlook, Excel, Word, PowerPoint
•Ervaring met coachen van medewerkers
•Affiniteit met techniek
 

Wat bieden wij jou?

 • Wij bieden een van de volgende pakket:
  • 20 uur roulatie (V-L-N-L) patroon 2/3
 • De functie van Teamcoach Sorteren Sorteerprocessen is indicatief gewaardeerd op schaal 6, € 1985,- tot € 2827,- per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Er zijn twee stappen in het selectieproces: 

 • een MBO 4-toets. de MBO-4 toets is geen vereiste meer als je in het bezit bent van een na 1997 crebo geregistreerde MBO- 4 (of hogere) opleiding, of een daar aan gelijkwaardig certificaat.
 • een sollicitatiegesprek, waarin je motivatie een belangrijke rol speelt.

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0613857550 stuur een mail

Henk van Essen