Menu

Teamleider Customer Service Cargo

 • Logistiek
 • Nieuwegein
 • Reguliere baan
 • Professional

Ben jij in staat om als Teamleider Customer Service Cargo elke dag jouw team te motiveren en denk jij graag mee over verbeterprocessen? Check dan snel deze zeer interessante vacature!

Uitdagingen

Organisatie

PostNL Pakketten is een Business Unit van PostNL en is marktleider in Nederland in pakkettendistributie. We bereiken elk adres in Nederland en bezorgen 450.000 pakketten en aangetekende zendingen per dag. De Business Unit Pakketten wil als erkend marktleider haar klanten optimaal van dienst zijn bij het verzenden en ontvangen van goederen. Wij creëren waarde voor onze klanten door hen betrouwbare, transparante en efficiënte oplossingen te bieden die aansluiten op de behoeften van zowel de verzender als de ontvanger. Hierbij beogen wij de business van de klant, zowel nationaal als internationaal verder te stimuleren.

 

Afdeling

De divisie Logistiek van PostNL Pakketten bevat een aantal snel groeiende, ambitieuze businesslines  waar PostNL Cargo Service onder valt. De afdeling Cargo is een dynamische afdeling waar de komende jaren veel groei wordt verwacht. Deze afdeling houdt zich bezig met alle distributie en collectie activiteiten voor pallets en vracht. Daarnaast voert de afdeling Cargo special services activiteiten uit. Voor deze verschillende stromen wordt transport gepland en worden alle navragen van klanten over pallets, vracht en pakketten afgehandeld. Tevens is Cargo verantwoordelijk voor de distributie van geconditioneerd vervoer (Pharma & Care) in Nederland.

Je verantwoordelijkheden

Functieprofiel

PostNL Cargo Service bedient een groeiend aantal cargo en vracht klanten. De afdeling Customer Service Cargo speelt een belangrijke rol in de dienstverlening naar deze klanten. Wij zijn met spoed op zoek naar een Teamleider Customer Service Cargo die leiding geeft aan de afdeling.

 

In deze functie stuur je de groep Customer Service Representatives  (ca 8 personen) aan die de klanten bedienen. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor klanten van de Divisie Cargo van PostNL Pakketten. Het klantcontact staat vooral in het teken van navragen, klachten en claims omtrent zendingen. Het team informeert klanten over de status van de pallets  en onderzoekt intern of via onze netwerkpartners de achtergrond van klachten en claims en neemt besluiten ten behoeve van het uitkeren van claims. De operationele informatie en trends worden naar de interne organisatie terugvertaald om continu de dienstverlening te optimaliseren. PostNL Cargo Service wil de verwachtingen van klanten overtreffen door het bieden van onderscheidende en pro-actieve Customer Service. De functie heeft daarom tevens als doelstelling om structurele problemen te signaleren en de klanttevredenheid van onze klanten te vergroten.

 

Als Teamleider stuur je het team aan en ben je de hiërarchisch leidinggevende van de medewerkers. Je bent escalatie mogelijkheid voor de klant indien ze aanvullende informatie behoefte hebben. Je faciliteert de medewerkers door het stellen van prioriteiten en het (her)verdelen van werk. Je ontwikkelt de afdeling op gebied van procedures, processen en initieert en begeleidt verbeteringen aan de ondersteunende middelen, bijvoorbeeld de systemen waarmee wordt gewerkt.

Wat breng jij mee?

Jouw profiel

In deze dynamische omgeving is nog alle ruimte voor ontwikkeling. Je bent een daadkrachtige Teamleider Customer Service met een hands-on mentaliteit en minimaal HBO werk- en denk niveau. Je hebt een stevige, maar toegankelijke persoonlijkheid die op overtuigende en heldere wijze communiceert.

 

Daarnaast bezit je de volgende skills:

 • Je hebt leidinggevende ervaring binnen corporate organisaties;
 • Je bent natuurlijk ervaren met projectmatig werken;
 • Logistieke kennis binnen palletvracht is een pré;
 • Competenties: stressbestendig, kwaliteit- en resultaatgericht, zelfstartend vermogen.

Wat bieden wij jou?

Wat biedt PostNL

PostNL Pakketten & Logistiek biedt interessante functies binnen een groot bedrijf met volop doorgroeimogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden in uitdagende maar ook een veeleisende omgeving.

 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
 • Mogelijkheid om conform Het Nieuwe Werken plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s;
 • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt;
 • Ruimte voor doorgroei en stimulering van persoonlijke ontwikkeling d.m.v. opleiding en training;
 • Het betreft een schaal H functie op basis van de CAO voor PostNL, tot max € 3.661,97 op basis van een 39,25 urige werkweek (afhankelijk van je werkervaring).

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682950006 stuur een mail

Sylvia Wettke

Sylvia Wettke