Test Coördinator

  • IT
  • Hoofddorp
  • Reguliere baan
  • Professional

De brug slaan tussen functionaliteit en commerciële waarde. En een veilig en bruikbaar platform kunnen afleveren. Dat is wat je meebrengt als Testcoördinator.

Uitdagingen

In deze tijden draait bezorging van Mail en Pakketten vooraal om twee dingen: Snelheid en kwaliteit. En de markt legt die lat steeds hoger. Veranderen is dus voor ons, het centrale testteam binnen PostNL IT, dagelijkse kost. Maar ondertussen moeten we onze collega's in staat stellen om ongehinderd altijd en overal maximaal presteren. Ook tijdens de piekdrukte in bijvoorbeeld het tuinseizoen en rond de feestdagen. Daarom zijn we op dit moment in transitie naar agile werkomgevingen. In Hoofddorp migreren we in 2018 samen met de meest gerenommeerde partij volledig naar DevOps. Met deze snelle manier van werken kunnen we ketens inkorten en processen versnellen. Zodat onze klanten nog relevanter kunnen zij voor hun afnemers. En wij voor onze klanten. Zo is en blijft PostNL de logische keuze als logistieke partner.

Je verantwoordelijkheden

Vanuit het werkgebied Pakketten ben je direct betrokken bij de overgang naar Agile en DevOps. Een avontuur, want er moeten heel veel systemen worden ingeregeld. Jij organiseert en structureert de testprocessen. Niet alleen functioneel, maar ook nadrukkelijk met oog voor Security en Privacy. Neem nu ons Track & Trace systeem. Hoe zorgen we dat onze app precies de juiste informatie geeft voor die ene klant die zijn bestelling wil volgen? Maar niets prijsgeeft aan die bot die de hele database probeert te hacken? Aan de hand van de Product Risico Analyse identificeer jij met stakeholders de risico's. Je betrekt hen bij het proces zodat jij voldoende input hebt voor de juiste testaanpak. Daarbij zorg je dat je bij alle ontwikkelingen steeds vooraan staat. Proactief, want ook jij bent eigenaar van het eindresultaat. Daarom neem je de verantwoordelijk voor het testbeleid op het gebied van Security, Privacy en Performance voor alle teams. En omdat er steeds minder tijd beschikbaar is om te kunnen testen. heb je een duidelijk plan om testautomatisering doeltmatig te gebruiken. Je weet anderen te overtuigen om het testen anders aan te gaan pakken: zoals wij zeggen Shift Left Simplify en Automate!

Wat breng jij mee?

Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als Testcoördinator. Daarnaast heb je kennis en ervaring in het werkveld op hbo-niveau. Inzicht in relevante bedrijfsprocessen en bijbehorende cloudapplicaties. Ervaring met Agile/Scrum/SAFe. Gecertificeerd als TMap Testmanager en / of ISTQB Testmanager. Prima omgang met gebruikers, functional change management en leveranciers. Analytische vaardigheden en kwaliteitsbewustzijn.

Wat bieden wij jou?

  • Salaris van € 3.162,- tot € 5.020,- bij een fulltime contract;
  • Standplaats Hoofddorp met mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken;
  • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de uitvoering van de functie;
  • Ruimte voor zelfontplooiing en persoonlijke groei;
  • Enthousiaste en gemotiveerde collega's
  • Een dynamische werkomgeving in een groeiende markt.

Interesse

We bekijken graag jouw LinkedIn profiel. Onze recruiter neemt contact met je op als we een match zien tussen jouw profiel en de vacature.

LinkedIn profiel versturen

Kan ik je helpen?

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op.

0682174659 stuur een mail

Smahan Bouchtaoui

Smahan Bouchtaoui