Vacature Test Specialist Beheer

 • Groningen
 • HBO/WO
 • Finance
 • Professional
 • Geplaatst op 17-5-2021
Zorgen voor betrouwbare processen in ons Finance landschap, die veilig zijn en het gebruik zo simpel mogelijk maken om de gewenste kwaliteit te kunnen leveren.

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact met mij op via WhatsApp, telefoon of e-mail.

Yadira van der Ende

Yadira van der Ende

Wat ga je doen?

Als Test Specialist Beheer op de afdeling Process & Systems Support van het Finance Shared Service Center van PostNL ben je medeverantwoordelijk voor het testen van de opgeleverde functionaliteit (in met name SAP Hybris Billing en SAP Business by Design) in het Billing & Rating proces. Je speelt een belangrijke rol in het team door te helpen bij de realisatie van de aanpassingen in onze applicaties (voornamelijk test, maar ook analyse), door het uitvoeren van onderhoud (beheer) en door de werkprocessen te monitoren. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat we een juiste, volledige en tijdige facturen naar onze klanten kunnen versturen en deze financieel kunnen afwikkelen. 

Je bent de schakel tussen de aangevraagde changes en de implementatie hiervan. Voordat een change geïmplementeerd wordt, toets jij of deze juist is ingesteld door Acceptatietesten en Regressietesten te plannen en uit te voeren. Je doet dit samen met je teamleden in 2 wekelijkse sprints. Tijdens het testen wordt onder andere op functionaliteit gelet en borg je dat de change overeenkomt met de initiële aanvraag en past binnen de gestelde kaders. Indien er aanpassingen gedaan moeten te worden, koppel je dit terug aan de developers totdat de change naar wens is getest en jij goedkeuring geeft voor implementatie. Tijdens het gehele proces documenteer je de voortgang nauwkeurig en houd je de betreffende stakeholders op de hoogte van de geboekte voorgang. Je maakt het verschil in deze functie door tijdig en met minimale fouten op te leveren.

Er bestaat nog geen framework voor geautomatiseerd testen. In de komende periode gaan we samen met onze IT afdeling onderzoeken op welke manier automatisch testen van toegevoegde waarde kan zijn in dit proces. Als Test Specialist Beheer heb je niet alleen veel contacten binnen je eigen team, maar stem je ook af met leden van andere development teams binnen de Customer to Cash keten. Ook zal je conform de Agile werkwijze frequent met onze stakeholders en gebruikers overleggen. 

Onze ambitie

We willen de favoriete bezorger van Nederland zijn door iedere dag weer bijzondere momenten te bezorgen. Daarbij staan onze medewerkers voorop en onze klanten centraal. We zoeken altijd naar manieren om het nóg beter te doen. En daar hebben we jou bij nodig. Je weet andere mee te nemen en maakt slim gebruik van de kennis en kunde uit het eigen team en stakeholders. Je hoort zelf aan de knoppen te zitten en het geheel in ogenschouw te nemen om samen de gemaakte afspraken waar te maken.

 • HBO werk- en denkniveau en minimaal 1 jaar relevante werkervaring. Bij voorkeur ben je technisch onderlegd en heb je ervaring in het opstellen van test documentatie zoals het plannen van tests, scripts en rapportages.
 • Goede kennis van en ervaring met Agile frameworks, data analyse methodieken, testmethodieken, Excel en uitvoering functioneel beheer (BiSL).
 • Kennis van financiële processen. Kennis van SAP Hybris Billing en Sap Business by Design is een pre. 
 • Goede beheersing Nederlandse en Engelse taal.

Deze functie vraagt flexibiliteit om regelmatig ketenpartners (IT, andere beheer afdelingen, verschillende business owners) te bezoeken in het hoofdkantoor in Den Haag en om incidenteel ‘s avonds en in het weekend te werken. Je hebt stevige analytische vaardigheden en een sterk probleemoplossend vermogen. Je bent zeer nauwkeurig en communicatief sterk. Je hebt oog voor detail, maar vergeet het grote plaatje niet. Je neemt een gezonde dosis humor mee en toont een grote mate van eigenaarschap.

Wat bezorgen we jou?

 • Een salaris tussen € 2.700 en € 4.200 bruto per maand (schaal 9) bij 37 uur.
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt.  
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren.
 • Goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden. 
 • Prettige, informele werkomgeving en gemotiveerde collega’s.
 • Werklocatie: Groningen. 
 • Lees hier meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

We staan midden in de samenleving en bieden je een baan met impact. Want jouw slimme oplossingen, ideeën en initiatieven hebben directe invloed op 17 miljoen klanten in Nederland. Inclusief jezelf! We zorgen voor een prettige, informele werkomgeving waarin jij met plezier kan werken. Samen geven we vorm aan de toekomst van e-commerce.

 

Interesse?
PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent. We nodigen je uit om te solliciteren met je CV en overtuigende motivatie. Je kunt reageren tot 18 juni 2021 voor 9 uur. Daarma nemen we contact met je op om de status van je sollicitatie te bespreken. Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), referentiecheck en een pre-employment screening zijn onderdeel van de selectieprocedure.

De video sollicitatiegesprekken vinden plaats op 22 juni 2021 in de ochtend. Mocht je niet beschikbaar zijn laat ons graag z.s.m. weten.

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. In verband met het coronavirus voeren we dit gesprek zoveel mogelijk online via video.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!