Vacature Testanalist Logistics Solutions

 • Den Haag
 • HBO/WO
 • IT - software development
 • Professional
 • Geplaatst op 5-4-2022
"Werk samen met ons om van PostNL een 'logistical tech (driven) company' te maken, door als Testanalist de kwaliteit van de software te bepalen".

Heb je vragen over deze vacature? Bel me gerust, of stuur me een bericht via e-mail of WhatsApp.

Chris Tolman

Chris Tolman

Wat ga je doen?

PostNL heeft de ambitie om uit te groeien tot het meest efficiënte en innovatieve logistieke post en e-commerce platform in de Benelux. Dit doen we door de inzet van technologie om onze supply chain slimmer, sneller, wendbaarder en meer data-gedreven te maken. Dagelijks bezorgen we gemiddeld 1.1 miljoen pakketten, met pieken tot rond de 2 miljoen.  

 

Binnen de afdeling Logistics Solutions gaan we bijna live met een nieuw planningsplatform. Met dit platform worden tijdsgebonden bezorgingen automatisch gepland, zodat onze klanten hun pakketje op tijd ontvangen. Bij dit platform is een belangrijke rol voor jou als Test analist weggelegd. Het platform is namelijk mission critical en moet kwalitatief sterk zijn. 

 

Als Testanalist binnen de afdeling Logistics Solutions ben je verantwoordelijk om de kwaliteit van de software binnen de afdeling te bewaken. De kwaliteit van de software waarborg je door zelf te testen, door het schrijven van testplannen en door het organiseren en regisseren van testen met het team. We bouwen binnen dit platform voornamelijk in Mendix. We werken hard aan onze eigen engineering community, van waaruit we ‘best practices’ en innovaties in het logistiek domein delen en verbeter initiatieven ontplooien.

Onze ambitie

Al 220 jaar zijn we in staat met de markt mee te bewegen en zelfs een stap voor te lopen. Samen bezorgen we gemiddeld meer dan 1.1 miljoen pakketten per dag. Ons doel: de favoriete bezorger van Nederland blijven. We geloven dat vooroplopen in technologie en de inzet van logistieke intelligentie ons hierin helpt. Daarom vind je bij ons real-time besturingssystemen, en geavanceerde toepassingen van onder andere IoT, AI ,data science, CI/CD en ontwikkelen we zoveel mogelijk AWS Serverless oplossingen. Als Testanalist speel jij een belangrijke rol in deze ambitie door de kwaliteit van deze software en systemen te verbeteren en te waarborgen.

Je bent een liefhebber van technologie en enthousiast over kwalitatieve software. Je wilt graag jouw ervaring in het testen van software inzetten in een logistieke tech omgeving. Daarnaast ben je pro-actief, zelfstandig en analytisch. Ook is het in deze rol van belang om jouw teamgenoten ervan te overtuigen hoe belangrijk het is om de kwaliteit van de software hoog te houden.
 
Daarnaast heb je:  
•             HBO werk- en denk niveau;  
•             Ervaring in een test rol binnen een tech omgeving; 
•             Bekend met de Scrum/Agile manier van werken;

Wat bezorgen we jou?

Als organisatie bevinden we ons in een unieke fase waarin je veel ‘greenfield’ tegenkomt. Dit geeft je de zelfstandigheid en vrijheid om je functie naar eigen invulling uit te voeren. We zijn ambitieus, maar je staat er niet alleen voor. Naast collega’s vanuit verschillende IT-disciplines en een development community, krijg je ondersteuning vanuit logistiek specialisten en collega’s met verschillende achtergronden. Samen maken we van PostNL een ‘tech company’. Jouw ontwikkeling gaat verder dan deze functie. We zullen je stimuleren te groeien als persoon en faciliteren met de juiste doorgroeimogelijkheden.  
 
Daarnaast ontvang je:  
•             Een salaris van € 2.850 tot € 4.300 (salarisschaal 9) o.b.v. 37 uur per week;    
•             Een werkweek van 32-37 uur met een gezonde ‘werk-privé’ balans;  
•             Goede arbeidsvoorwaarden waaronder een laptop, telefoon, vakantiegeld, pensioen, winstdeling en thuiswerkvergoeding. 
 
Interesse?  
Ben je er klaar voor om de software kwaliteit bij de afdeling Logistic Solutions te bepalen? Solliciteer dan als Testanalist door het delen van je cv. Twijfel je of deze functie aansluit bij jouw ambitie of skills? Neem gerust contact op met Chris Tolman op 06-23277328 of via chris.tolman@postnl.nl.  PostNL wil de favoriete bezorger zijn voor iedereen. Dus is ook iedereen welkom bij ons en maakt het niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft en van wie je houdt. Het gaat ons om jouw unieke talent.
 

Sollicitatieproces

 • 1. Sollicitatie

  Bedankt voor je sollicitatie! Je krijgt binnen vijf werkdagen een reactie van onze recruiter.
 • 2. Telefonisch contact

  Hebben we vragen over je CV of motivatie, dan bellen we je.
 • 3. Gesprekken

  Afhankelijk van de functie heb je één of meerdere gesprekken met onze recruiter, je toekomstige manager en directe collega’s. Het eerste gesprek zal meestal online via video zijn.
 • 4. Aanbieding

  Je ontvangt per e-mail een arbeidsvoorwaarden aanbod.
 • 5. Nieuwe baan

  Je ondertekent je contract digitaal. Welkom bij PostNL!