Data & Analytics

Data: het fundament van onze business

Als vooraanstaande logistieke speler zijn we volop in transitie naar een tech gedreven organisatie. We zien data als het fundament van onze business en van onze Excellent Logistic Intelligence. Daarom is data een absolute prioriteit voor ons. Alles wat we doen, willen we zo mogelijk data-gedreven doen. Dat betekent voor jou als dataspecialist: enorm gave uitdagingen.

Data & Analytics

Er was nooit een beter moment

Dit is hét moment om ‘in te stappen’. Als data engineer, data architect, data scientist of data analist. Je vindt bij ons alle ruimte om te pionieren, de vrijheid om je projecten te kiezen en genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Volop impact

Bij PostNL heeft je werk impact. Impact in de organisatie: jouw oplossingen beïnvloeden alle processen, helpen om besluiten te nemen en maken nieuwe diensten en producten mogelijk. En impact op onze klanten: de consumenten en duizenden webshops die onze diensten en producten dagelijks gebruiken. Onze geavanceerde technologische logistieke oplossingen zijn beslissend voor het succes van E-commerce. En worden opgemerkt en gewaardeerd door iedereen bij wie we post of een pakketje bezorgen, zeg maar gerust heel Nederland!

Data te over!

Goed om te weten: op een doordeweekse dag bezorgen we 1,2 miljoen pakketten. We hebben 5,7 miljoen actieve app-gebruikers. En onze 250.000 rolcontainers zijn voorzien van trackers zodat ze realtime data kunnen verzamelen. Mede hierdoor beschikken we over ongekende hoeveelheden aan data. Zo’n 10 miljoen datapunten per dag, waarvan ca. 95% automatisch wordt gegenereerd en van hoge kwaliteit. Data die al onze processen aanstuurt en prescriptive data waarmee we voortdurend optimaliseren. Dat maakt PostNL tot een walhalla voor dataspecialisten.

Engineering cultuur

We hebben een open engineering cultuur waarin collegialiteit en high performance hand in hand gaan. Onze dataspecialisten werken in multidisciplinaire teams samen met de business hard aan ambitieuze en complexe uitdagingen. Tegelijkertijd zorgen we voor een gezonde work-life balance.

Interesse?

Wil jij deel uitmaken van onze boeiende, dynamische transitie waar jouw talent wordt gezien en gewaardeerd? Zoek je een baan met impact en elke dag opnieuw interessante uitdagingen? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Nederland kijkt naar je uit!