Hoe herken ik post, bezorgers en berichten van PostNL?

Hoe herken ik post van PostNL?

Post bezorgd door PostNL herken je aan: 

  • aanduiding ‘Port betaald PostNL’ 
  • Een PostNL postzegel 
  • een postzegelcode (9 tekens, met de hand geschreven) 
  • een oranje streepjescode onder het adres

Hoe herken ik post- en pakketbezorgers van PostNL?

Onze eigen post- en pakketbezorgers zijn te herkennen aan het PostNL logo op hun kleding en bestelbussen.

Welke berichten stuurt PostNL?

Bij PostNL sturen we verschillende berichten. Bijvoorbeeld een melding dat je pakket onderweg is of een verzoek om inklaringskosten te betalen. Ook vragen we weleens of je mee wil doen aan een klantonderzoek. 

Goed om te weten: we vragen je nooit in een e-mail of sms om te betalen via een betaallink. Doe dit dan ook niet! Open de app of ga naar onze track & trace pagina.

E-mail over inklaringskosten

Moet je inklaringskosten betalen, maar twijfel je over het bericht dat je van PostNL hebt gekregen? We verwijzen altijd eerst naar onze track & trace-pagina. Als je daar je track & trace-code invult, kun je je factuur bekijken en veilig betalen. We vragen je nooit in een e-mail of sms om te betalen via een betaallink. Doe dit dan ook niet! Open de app of ga naar onze track & trace pagina.

Betaalverzoek van PostNL

Twijfel je over het bericht met een betaalverzoek dat je van PostNL hebt gekregen? Het is goed om altijd alert te zijn. Zo weet je dat je veilig kunt betalen: 

  • Je komt op de betaalpagina van PostNL via de track & trace-pagina. Je hebt daar een barcode van je zending en de postcode nodig. Daarna kun je de factuur inzien en betalen via iDEAL of creditcard. 
  • Een betaalverzoek via sms bevat nooit een link. In de sms staat alleen de barcode van de zending en het verzoek om zelf naar de track & trace-pagina te gaan. Daar kun je de zending opzoeken en betalen. 
  • Een betaalverzoek via e-mail bevat een knop die je naar de track & trace-pagina stuurt. Die knop stuurt je nooit direct naar een betaalpagina. In de e-mail staat ook de barcode van de zending. Je kunt natuurlijk ook zelf naar de website van PostNL om daar de informatie in te vullen. 

Tip: installeer de PostNL-app en maak een account aan. Zo kun jij veilig betalen en weten we je te bereiken.