Internetfraude & phishing melden

Phishing melden

We doen ons best om nepberichten of websites op te sporen en te blokkeren. Wil je ons hierbij helpen? Als je een nepbericht ontvangt of een of neppe website ziet, stuur het dan naar phishing@postnl.nl. Zo kunnen wij anderen waarschuwen en voorkomen dat meer mensen slachtoffer worden. Gaat het om een phishing-website? Stuur dan het adres van de website mee. Je kunt er ook melding van maken bij de Fraudehelpdesk

Meer over veilig internetten en online privacy lees je op veiliginternetten.nl.

Geklikt, betaald, gedownload of gedeeld?

Toch geklikt of ergens je gegevens ingevuld? Dan raden we je aan om je computer of telefoon meteen te controleren met een virusscanner. Heb je ergens je wachtwoord ingevuld? Wijzig dit dan zo snel mogelijk. Gaat het om bankgegevens? Neem dan direct contact op met je bank. Heb je per ongeluk een neppe app gedownload? Verwijder deze dan en doorloop ook alle hierboven beschreven stappen.

Schade door phishing?

Heb je door phishing financiële of andere schade opgelopen? Doe dan altijd aangifte van fraude bij de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Het kan ons allemaal overkomen, dus schaam je vooral niet.