Door de uitbraak van het coronavirus kan je nu niet versturen naar bepaalde landen. Meer weten?

Tarieven

Vind eenvoudig en snel het tarief voor het versturen van je post en pakket.

Tarieven downloads per 2022

Tarievenfolder: handig en snel
Zoek je snel een tarief voor het versturen van een poststuk of pakket? Onze tarievenfolder is een handig overzicht voor consumenten en kleinzakelijke klanten. Hierin vind je onze basistarieven voor 2022.

Tarievenboekje: inclusief zakelijke tarieven en productinformatie
Ons tarievenboekje is veel uitgebreider dan de tarievenfolder. Hierin vind je ook onze zakelijke tarieven voor 2022. Naast de tarieven, geven we ook uitleg over al onze producten en diensten. Voor partijenpost is er een nieuw overzichtelijk aanbod van producten. De tarieven in dit boekje zijn voor dit nieuwe aanbod.

Zakelijke tarieven voor het versturen van internationale (bus)pakjes
Voor buspakjes, pakjes zonder track & trace en pakjes met track & trace komen de tarieven per zone (Europa/Wereld) te vervallen. De tarieven worden voortaan berekend per land van bestemming.

Vind het actuele tarief gemakkelijk in de bovenstaande tarieventool.

Tarieven 2023

English versions:

Postage rates 2022

Tariefaanpassing voor haal- en brengservice

De haal- en brengservice zorgt voor meer gemak. En we doen er alles aan om dit zo voordelig mogelijk te doen. Door de stijging van onder andere de energieprijzen lukt dat helaas niet meer voor het huidige tarief. Daarom verhogen we met ingang van 1 juli 2022 de prijzen van de haal- en brengservice met 9,5%. Heb je een haalservice bij PostNL Pakketten Benelux B.V.? Voor deze haalservice geldt de tariefaanpassing niet.
Bekijk alle veelgestelde vragen rondom deze tariefaanpassing

Tijdelijke toeslag voor bestemmingen buiten Europa

Door beperkingen in het internationale vliegverkeer door het coronavirus, rekenen we op dit moment een toeslag voor zendingen met een bestemming buiten Europa (tariefzone Rest of World). Per 15 november 2021 is de corona-toeslag verlaagd. Dit omdat het vliegverkeer weliswaar toeneemt, maar de transportcapaciteit nog schaars blijft. Zodra wij onze normale dienstverlening kunnen hervatten, zullen wij deze toeslag afschaffen. We houden je hiervan op de hoogte via deze pagina.
Tarieven voor het versturen van zakelijke post

Toeslag piekperiode

Sinds 2020 geldt er een toeslag per pakket voor pakketten die worden verstuurd tijdens de ‘piekperiode’. Vanaf 2022 geldt dit ook voor brievenbuspakjes+.
Toeslag piekperiode zakelijke pakkettencontracten en brievenbuspakjes+