Rouwpost

Bijzondere post verdient extra aandacht

Als er een naaste overlijdt, komt er veel op u af. Dan moet u erop kunnen vertrouwen dat uw rouwkaarten snel en zorgvuldig worden bezorgd. Gebruik daarom onze speciale rouwzegels en verzamelenveloppen. Uw post krijgt dan extra aandacht. Rouwzegels en verzamelenveloppen zijn verkrijgbaar op alle postkantoren en bij uw uitvaartondernemer. U kunt ze ook online bestellen.

Uw Rouwpost versturen

1. Zorg ervoor dat uw rouwkaarten juist zijn geadresseerd en voorzien van een rouwzegel

Zo is uw rouwpost voor ons herkenbaar en kunnen we deze met extra zorg vervoeren.

2. Stop de rouwkaarten in de verzamelenvelop

In één envelop passen zo’n 30 tot 40 rouwkaarten. U kunt de verzamelenveloppen per 2 of per 25 stuks bestellen.

3. Geef de verzamelenvelop(pen) af bij een PostNL-locatie of doe ze in de brievenbus

Dit kan op maandag t/m vrijdag tot 16.30 uur. We bezorgen dan altijd de volgende dag. Let op: geef de verzamelenvelop(pen) in december alleen af op een PostNL-locatie. De brievenbus mag in deze maand niet gebruikt worden voor uw rouwpost. Dit om vertraging te voorkomen.

Vind een PostNL-locatie Aangepaste aanlever- en bezorgdagen Rouwpost

Rouwpost versturen in het weekend

Van vrijdag 16.30 uur tot zondag 14.30 uur kunt u gebruikmaken van onze gratis haalservice. U vraagt deze eenvoudig online aan. We komen dan op zondag tussen 16.00 en 20.00 uur bij u langs om de verzamelenvelop(pen) op te halen. Uw rouwkaarten worden op maandag bezorgd.

Let op: in december zijn er uitzonderingen.

  • Als u in het weekend van 22 - 24 december de haalservice aanvraagt, halen we uw verzamelenvelop(pen) dinsdag 26 december op en bezorgen we uw rouwkaarten op woensdag 27 december.
  • Als u in het weekend van 29 - 31 december de haalservice aanvraagt, halen we uw verzamelenvelop(pen) maandag 1 januari op en bezorgen we de rouwkaarten op dinsdag 2 januari.
Haalservice aanvragen