Brief met Betaalservice

Waardevolle post onder rembours versturen

De brief met Betaalservice biedt u de zekerheid, dat PostNL uw brief pas aflevert, nadat de ontvanger aan de deur betaalt. De Betaalservice is alleen beschikbaar binnen Nederland.

Uw post aangetekend versturen? Ga dan naar Aangetekende brief 

Uw zending voor een hoger bedrag verzekeren? Gebruik dan de Verzekerservice

Wat kost het?

U betaalt naast het tarief voor het versturen van een brief met Betaalservice, ook provisiekosten (1% van het te innen bedrag, incl. btw).

 t/m 2 kg
NL€ 18,35

Het tarief voor het versturen van een brief met Betaalservice is inclusief verzekering (verhoogde aansprakelijkheid) à 1,65 euro en de toeslag Betaalservice à 8,30 euro. Deze bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Hoe groot en zwaar mag uw brief zijn?

  • Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm
  • Minimum formaat: 14 x 9 cm
  • Maximum gewicht: 2 kg
Is uw zending te groot of te zwaar voor de brievenbus? Ga dan naar Pakket met Betaalservice.

Hoe werkt het?

Met Betaalservice betaalt de geadresseerde voor ontvangst van uw brief. Het maximum remboursbedrag is 500 euro. Wij maken het geïnde bedrag (min 1 procent provisie) binnen 2 weken over op uw bankrekening.

Let op: U kunt een brief met Betaalservice niet adresseren aan een postbus. Brieven met een remboursbedrag van 500 euro of meer worden direct naar een PostNL locatie gestuurd. De ontvanger wordt hierover bericht.

Versturen op het Postkantoor

Op het Postkantoor wordt uw brief gefrankeerd met de Servicezegel Betaalservice.

Verzendbewijs en Track & Trace-code

U krijgt een verzendbewijs met Track & Trace-code waarmee u uw zending kunt volgen.

Volg uw zending

Als er toch iets mis gaat

Komt de inhoud van uw brief beschadigd aan of is de brief vermist? U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Dan stellen wij een onderzoek in. Blijkt uit dit onderzoek dat u recht heeft op schadevergoeding? De hoogte hiervan is afhankelijk van de waarde van de inhoud van uw brief.
Let op: Om in aanmerking te komen voor schadevergoeding moet u de schade binnen 7 dagen na bezorging bij ons melden (uitgezonderd zon- en feestdagen). Wij hebben hiervoor uw verzendbewijs en foto's van de beschadigde brief nodig. Het is dus belangrijk dat u deze bewaart.