Menu

Voorlopig geen gevolgen Brexit

Wat verandert er voor het versturen naar het Verenigd Koninkrijk?

Het Verenigd Koninkrijk heeft per 31 januari 2020 de EU verlaten. Dit heeft nog geen directe gevolgen voor het verzenden van goederen naar het VK. Eerst zal het VK verder onderhandelen met de EU over de exacte voorwaarden. Deze transitieperiode duurt tot eind 2020. Gedurende deze periode wijzigt er niks in de voorwaarden voor het versturen naar het VK.

Brexit verzendvoorwaarden

Wat verandert er?

De grootste verandering is dat het VK geen onderdeel meer is van de EU. Belangrijk, want voor zendingen met goederen naar niet-EU landen gelden er andere afspraken op het gebied van bijvoorbeeld douanecontroles, bezorgduur, voorwaarden en tarieven. Wat er precies verandert is afhankelijk van de uitkomsten van de onderhandelingen tussen het VK en de EU. Hieronder beschrijven we de veranderingen indien het VK en de EU niet uit de onderhandelingen komen:

Douanecontrole

Bezorgduur

Voorwaarden

Tarieven

Wanneer gaan de veranderingen in?

De transitieperiode duurt tot eind 2020. Wat er daarna gaat veranderen is nog niet duidelijk, dit is afhankelijk van de uitkomst van de onderhandelingen tussen het VK en de EU.

Wat doet PostNL?

Bij PostNL zijn wij voorbereid op een no-deal brexit. In onze werkprocessen en systemen houden we hier zo veel mogelijk rekening mee. Op die manier kunnen we snel de nodige aanpassingen doen als dit scenario werkelijkheid wordt. Benieuwd hoe PostNL zich heeft klaargestoomd? Lees het in brexit magazine, uitgegeven door de overheid. Check met de brexit checklist in 12 stappen of jij óók volledig voorbereid bent.