Menu

Kans op harde Brexit blijft

Wat verandert er voor het versturen naar het Verenigd Koninkrijk?

De kans blijft bestaan dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Verstuur je vaak goederen van of naar het VK? Dan zijn er aantal zaken om rekening mee te houden. Hieronder vertellen we je er meer over.

Brexit verzendvoorwaarden

Wat verandert er?

De grootste verandering is dat het VK straks geen onderdeel meer is van de EU. Belangrijk, want voor zendingen met goederen naar niet-EU landen gelden er andere afspraken op het gebied van bijvoorbeeld douanecontroles, bezorgduur, voorwaarden en tarieven.

Douanecontrole

Bezorgduur

Voorwaarden

Tarieven

Wanneer gaan de veranderingen in?

Dat is op dit moment nog onzeker. Het is afhankelijk van welke afspraken er worden gemaakt over het vertrek van het VK uit de EU. Er zijn twee scenario’s denkbaar: een ‘zachte’ brexit en een ‘harde’ brexit. Bij een zachte brexit krijgen bedrijven en overheden meer tijd om zich voor te bereiden op alle veranderingen. Bij een harde brexit gaan de veranderingen meteen in op de datum dat het VK de EU verlaat.

Wat doet PostNL?

Bij PostNL bereiden we ons voor op een harde brexit. In onze werkprocessen en systemen houden we hier zo veel mogelijk rekening mee. Op die manier kunnen we snel de nodige aanpassingen doen als dit scenario werkelijkheid wordt. Benieuwd hoe PostNL zich heeft klaargestoomd? Lees het in brexit magazine, uitgegeven door de overheid. Check met de brexit checklist in 12 stappen of jij óók volledig voorbereid bent.