Menu

Betaalservice pakket

Betalen bij ontvangst van het pakket

Verstuurt u een pakket binnen Nederland en wilt u dat de geadresseerde betaalt bij ontvangst? Kies dan voor de Betaalservice van PostNL. De geadresseerde betaalt dan aan de deur bij aflevering. Zo bent u altijd verzekerd van betaling.

Pakket tot 5.500 euro verzekerd versturen? Kijk dan bij Verzekerservice.

Pakket met spoed versturen? Kijk dan bij Spoedservice.

Voordelen van Betaalservice pakket

  • Verzekerd van betaling
  • Uw geld binnen tien werkdagen op uw rekening
  • Zending eenvoudig volgen met Track & Trace
  • U krijgt een verzendbewijs en een handtekening voor ontvangst
  • Pakket verzekerd tot 500 euro

Wat kost het?

De kosten voor het versturen van een Betaalservice pakket binnen Nederland hangen af van het formaat en het gewicht van de zending. Daarnaast betaalt u één procent van het bedrag dat de ontvanger bij onze bezorger afrekent.

 t/m 2 kg5 kg10 kg20 kg30 kg
NL€ 18,35€ 18,35€ 18,35€ 23,20€ 23,20

Hoe werkt het?

Een pakket met Betaalservice versturen kan tot een bedrag van 500 euro. Bent u een zakelijke klant voor pakketten bij PostNL? Dan is het maximale bedrag 2.000 euro. U betaalt PostNL één procent provisie van het totale bedrag van uw pakket.

U kunt een pakket met Betaalservice niet versturen naar een postbus. Een pakket versturen met Betaalservice doet u via uw Postkantoor. Met 3000 vestigingen is er altijd eentje bij u in de buurt. Hier kunt u ook terecht voor de pakketzegels Betaalservice. Onze medewerkers staan klaar om uw pakket af te handelen.

Gewicht en formaat

Gewicht
Maximale afmetingen
0 -10 kg
100 x 50 x 50 cm*
10 - 30 kg
175 x 78 x 58 cm

*Weegt uw pakket tot 10 kilo, maar is het groter dan de maximale afmetingen? Dan betaalt u het tarief van een pakket 10 - 30 kg.

Bezorging Betaalservice pakket

Heeft u uw pakket met Betaalservice afgegeven op het Postkantoor? Wij streven ernaar het de volgende dag te bezorgen, ook op zaterdag. Pakketten die u op zaterdag afgeeft, worden op dinsdag bezorgd. 

Is de ontvanger van het pakket de eerste keer niet thuis? Dan proberen we het later nog eens. De geadresseerde moet altijd tekenen voor ontvangst. Uw pakket wordt niet bij buren afgeleverd. Is de ontvanger bij de tweede poging ook niet thuis? Dan kan hij het binnen twee weken ophalen bij het Postkantoor. 

PostNL maakt het ontvangen bedrag (minus één procent provisie) binnen 10 werkdagen aan u over.

Let op: Pakketten met een bedrag van 500 euro of meer worden direct naar een PostNL locatie gestuurd. De ontvanger wordt hierover bericht.

Als er toch iets mis gaat

Komt de inhoud van uw pakket beschadigd aan of is het pakket vermist? U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Dan stellen wij een onderzoek in. Blijkt uit dit onderzoek dat u recht heeft op schadevergoeding? De hoogte hiervan is afhankelijk van de waarde van de inhoud van uw pakket.
Let op: Om in aanmerking te komen voor schadevergoeding moet u de schade binnen 7 dagen na bezorging bij ons melden (uitgezonderd zon- en feestdagen). Wij hebben hiervoor uw verzendbewijs en foto's van het beschadigde pakket nodig. Het is dus belangrijk dat u deze bewaart.