Menu

Betaalservice pakket

Betalen bij ontvangst van het pakket

Verstuur je een pakket binnen Nederland en wil je dat de geadresseerde betaalt bij ontvangst? Kies dan voor de betaalservice. De geadresseerde betaalt dan aan de deur bij bezorging. Alleen pinnen is hierbij mogelijk. Zo ben je altijd verzekerd van betaling.

Pakket tot € 5.500 verzekerd versturen? Kijk dan bij verzekerservice.

Pakket met spoed versturen? Kijk dan bij spoedservice.

Voordelen van betaalservice pakket

  • Verzekerd van betaling
  • Het geld binnen 10 werkdagen op je rekening
  • Zending eenvoudig volgen met track & trace
  • Je krijgt een verzendbewijs en een handtekening voor ontvangst
  • Pakket verzekerd tot € 2.000

Wat kost het?

De kosten voor het versturen van een betaalservice pakket binnen Nederland hangen af van het formaat en het gewicht van de zending. Daarnaast betaal je 1% van het bedrag dat de ontvanger bij onze bezorger afrekent.

 t/m 2 kg5 kg10 kg20 kg30 kg
NL€ 18,35€ 18,35€ 18,35€ 23,20€ 23,20

Hoe werkt het?

Een pakket met betaalservice versturen kan tot een bedrag van € 2.000. Je betaalt 1 % provisie van het totale bedrag van je pakket.

Je kunt een pakket met betaalservice niet versturen naar een postbus. Een pakket versturen met betaalservice doe je via een PostNL-locatie. Hier kun je ook terecht voor de pakketzegels betaalservice. Onze medewerkers staan klaar om je pakket af te handelen.

Gewicht en formaat

Gewicht
Maximale afmetingen
0 -10 kg
100 x 50 x 50 cm*
10 - 30 kg
175 x 78 x 58 cm

*Weegt je pakket tot 10 kilo, maar is het groter dan de maximale afmetingen? Dan betaal je het tarief van een pakket 10 - 30 kg.

Bezorging Betaalservice pakket

Heb je het pakket met betaalservice afgegeven op een PostNL-locatie? Wij streven ernaar het de volgende dag te bezorgen, ook op zaterdag. Pakketten die je op zaterdag afgeeft, worden op dinsdag bezorgd.

Is de ontvanger van het pakket de eerste keer niet thuis? Dan bezorgen we het pakket de volgende dag op een PostNL-locatie. De klant kan het daar binnen 2 weken ophalen en betalen. De geadresseerde moet altijd tekenen voor ontvangst. Je pakket wordt niet bij de buren bezorgd. We maken het te ontvangen bedrag (min 1% provisie) binnen 10 werkdagen over.

Let op: Pakketten met een bedrag hoger dan € 2.000 worden direct naar een PostNL-locatie gestuurd. De ontvanger wordt hierover bericht.

Als er toch iets mis gaat

Komt de inhoud van je pakket beschadigd aan of is het pakket vermist? Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Dan stellen wij een onderzoek in. Blijkt uit dit onderzoek dat je recht hebt op een schadevergoeding? De hoogte hiervan is afhankelijk van de waarde van de inhoud van het pakket.
Let op: Om in aanmerking te komen voor schadevergoeding moet je de schade binnen 7 dagen na bezorging bij ons melden (uitgezonderd zon- en feestdagen). Wij hebben hiervoor je verzendbewijs en foto's van het beschadigde pakket nodig. Het is dus belangrijk dat je deze bewaart.