Menu

Verzekerservice pakket

Verzekerd een pakket versturen binnen Nederland

Met Verzekerservice pakket zijn kostbare goederen die u verstuurt extra verzekerd tegen verlies óf beschadiging van de inhoud. Zo kunt u met een gerust gevoel uw waardevolle goederen binnen Nederland verzenden.

De voordelen van Verzekerservice pakket

  • Pakket tot maximaal 5.500 euro verzekerd bij verlies of beschadiging
  • Handtekening voor ontvangst
  • U ontvangt altijd een verzendbewijs
  • Uw pakket is eenvoudig te volgen met Track & Trace

Hoe werkt het?

Voor de Verzekerservice geeft u de waarde op die u wilt laten verzekeren, met een maximum van € 5.500. Dit doet u bij uw Postkantoor. Met 2900 vestigingen is er altijd eentje bij u in de buurt.

Vind een Postkantoor

Wat kost het?

De kosten voor het versturen van een Verzekerservice pakket binnen Nederland hangen af van het formaat en het gewicht van uw pakket.

 t/m 2 kg5 kg10 kg20 kg30 kg
NL€ 14,45€ 14,45€ 14,45€ 20,75€ 20,75

Gewicht en formaat

GewichtMaximale afmetingen
0 – 10 kg100 x 50 x 50 cm*
10 – 30 kg175 x 78 x 58 cm

*Weegt uw pakket tot 10 kilo, maar is het groter dan de maximale afmetingen? Dan betaalt u het tarief van een pakket dat 10 tot 30 kg weegt.

Hoe kunt u uw pakket verzendklaar maken?

Om uw pakket met Verzekerservice op de juiste manier te verpakken en te adresseren, hebben we een aantal tips voor u op een rij gezet. U zorgt dan in ieder geval voor:

  • volledige en juiste adressering (inclusief een retouradres in Nederland)
  • goede verpakking van de inhoud van uw zending 
  • het goed afsluiten van uw pakket, maak indien mogelijk gebruik van een Sealbag

Bezorging Verzekerservice pakket

Heeft u uw pakket met Verzekerservice afgegeven op het Postkantoor? Wij streven ernaar het de volgende dag te bezorgen. Ook op zaterdag. Pakketten die u op zaterdag afgeeft, worden op dinsdag bezorgd.

Is de ontvanger van het pakket de eerste keer niet thuis? Dan proberen we het later nog eens. De geadresseerde moet altijd tekenen voor ontvangst. Uw pakket wordt niet bij de buren afgeleverd. Is de ontvanger bij de tweede poging ook niet thuis? Dan kan hij het binnen twee weken ophalen bij het Postkantoor.

Als er toch iets mis gaat

Komt de inhoud van uw pakket beschadigd aan of is het pakket vermist? U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Dan stellen wij een onderzoek in. Blijkt uit dit onderzoek dat u recht heeft op schadevergoeding? De hoogte hiervan is afhankelijk van de waarde van de inhoud van uw pakket.
Let op: Om in aanmerking te komen voor schadevergoeding moet u de schade binnen 7 dagen na bezorging bij ons melden (uitgezonderd zon- en feestdagen). Wij hebben hiervoor uw verzendbewijs en foto's van het beschadigde pakket nodig. Het is dus belangrijk dat u deze bewaart.

Vraag & antwoord