5 onmisbare smartphone apps voor ondernemers

Schrijf je in


Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox.

Geslacht
optioneel
Entrepreneurs opgelet! Als ondernemer komt er veel op je af. Laten we eens bij je smartphone beginnen. Hieronder 5 onmisbare zakelijke apps voor de smartphone van de rasechte ondernemer. Niet alleen leuker, ook makkelijker!

1. Wunderlist

Deze app is bij uitstek geschikt voor de chaoten onder ons. Geloof me, je brein kan niet meer zonder als je deze app eenmaal gebruikt. Zelf ben ik verzot op het maken van to-do-lijstjes. Het liefst maak ik to-do-lijstjes van to-do-lijstjes. Niet alleen ik, maar ook het techblog The Verge is fan. Het leuke van alles: je kunt je Wunderlist delen met collega’s en vrienden. Productiever wordt het niet!

2. Evernote

Stel je voor: je staat op het centraal station en out of the blue komt er een fantastisch idee in je op. Hoe makkelijk is het dan dat je dit direct van je af kunt typen? Evernote is een speciale notitieapp. Dit olifantengeheugen synchroniseert je bestanden met al je apparaten, zodat je ze altijd bij de hand hebt.

3. LinkedIn

Uiteraard mag LinkedIn niet ontbreken. Vrijwel iedereen maakt op zijn smartphone dagelijks gebruik van de apps Facebook en Instagram. Deze apps zijn uitermate geschikt. Ook zakelijk. LinkedIn geeft je de mogelijkheid aan je digitale reputatie te werken. Social selling wordt namelijk steeds belangrijker. Wil je weten hoe je optimaal gebruikmaakt van je LinkedIn-profiel? Lees dan eens dit blog over de Social Selling Index.

4. Haiku Deck

Deze app heeft mijn hart gestolen. In een eerdere blog lazen we al hoe belangrijk het is om jouw verhaal in een sterke pitch over te brengen naar jouw klanten. Wat nou als je dit verpakt in een originele presentatie? De app Haiku Deck verpakt jouw idee op een eenvoudige manier in iets moois. Of je nu een verhaal vertelt of je idee pitcht; met deze app ontwikkel je vliegensvlug de leukste presentaties. Ik ga hem in elk geval bij de eerstvolgende meeting gebruiken. Dat is zeker.

5. PostNL

Oké oké, deze was te verwachten, maar ik kon het niet laten ;-). Met de PostNL-app kun je je verstuurde pakketten volgen. Ideaal als je een webshop hebt of met regelmaat pakketten verstuurt vanuit je winkel. Bekijk de tarieven, check de veel gestelde vragen en vind je dichtstbijzijnde PostNL-locatie vanuit je luie stoel. En wacht je zelf op een pakketje? Dan stuurt PostNL je een pushbericht wanneer de bezorger arriveert. Makkelijk toch!?

Auteur: Charlotte Koopmans

0 reacties


Reageer op dit bericht