Menu

Groene post: Green is the new black

Schrijf je in


Ontvang de nieuwste blogs in je mailbox.

Geslacht
optioneel
Dat ‘groen ondernemen en produceren’ een trend is kunnen we niet ontkennen. Het is volgens mij een goede ontwikkeling. Ik zie het ook in mijn eigen gedragingen. Zelf print ik bijna altijd dubbelzijdig en probeer bij het verzenden van goederen een doosje te vinden dat goed past. Ik verstuur liever geen lucht.

Wat is Groene post?

Met Groene post compenseert u de CO2-uitstoot van uw postzendingen. Heeft u een zakelijk klantnummer bij PostNL? Dan kunt u deelnemen aan Groene post. Bij het vervoeren van uw post en pakketten wordt CO2 uitgestoten. Met de CO2-calculator berekent u wat het per jaar kost om de CO2-uitstoot van al uw postzendingen te compenseren. Dit is uw bijdrage aan Groene post.

Gouden standaard

De bijdrage van alle Groene post deelnemers investeert PostNL voor 100% in internationale windmolenparken met Gold Standard keurmerk. Dit is een keurmerk dat helemaal gereguleerd is. Uw bijdrage wordt voor 100% geïnvesteerd in hoogwaardige, duurzame projecten. Wij kiezen vooral voor windmolenparken in China en Taiwan.

Wat doet PostNL zelf?

We proberen onze CO2-uitstoot te verlagen. Zo voldoet circa 80% van onze vrachtwagens aan de hoogste Europese milieunorm. En met zonnepanelen op onze nieuwe sorteercentra wekken we 40% van de energie die daar nodig is duurzaam op. Maar we doen meer! Wist u dat PostNL de bijdrage van alle deelnemers aan Groene post verdubbelt? Onze eigen bijdrage gaat projecten van Natuurmonumenten. Zo doen compenseren we samen de CO2-uitstoot in binnen- en buitenland.

Een kijkje in de spiegel

Zelf print ik bijna altijd dubbelzijdig. En ik probeer bij het verzenden van goederen een doosje te vinden dat goed past. Ik verstuur liever geen lucht. Stukken beoordelen of folders doornemen doe ik graag op papier. Maar daarna gaat het netjes in de papierbak. Ik probeer de fysieke en digitale wereld in balans te houden voor mijzelf. Een e-mail waar dat handig is. Maar ik vind het ook leuk om mensen eind van het jaar een echte Kerstkaart te sturen. Met daarin een persoonlijke boodschap. Meedoen? Samen maken wij post groener! Kijk op groenepost.nl voor meer informatie.

Doet u ook mee?

Wilt u uw post ook “groen” verzenden? Ik ben Portfolio manager voor Partijenpost. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor Groene post. Een concept voor ondernemers om hun post en pakketten CO2-neutraal met PostNL te verzenden.

Auteur: Maira Mariana