Klanten binden

Aan de slag met 'Delen is het nieuwe hebben'

Aan de slag met 'Delen is het nieuwe hebben'

Ik zal het maar eerlijk toegeven: ik vond het hartstikke spannend om mijn vorige blog te delen. Benieuwd naar reacties en feedback maar ook die spanning: “Zit hier eigenlijk wel iemand op te wachten? Bevat het voldoende nieuwswaarde? Spreekt het tot de verbeelding?” Maar zoals ik zelf in mijn eerdere blog schreef: “Vertel waar je voor staat, wees niet bang om kennis en ervaring te delen. Zie de reactie van je doelgroep als een cadeautje. Zij laten jou weten of je relevant voor hen bent of niet, waardoor jij weer leert hoe je verder moet.”

Duurzame logistiek, je kunt er niet meer onderuit

Duurzame logistiek, je kunt er niet meer onderuit

Duurzaam, schoon, lokaal geproduceerd. Consumenten staan er tegenwoordig op dat je milieubewust produceert. Kortom: ‘groen’ doet het goed. Duurzaamheid is niet voor niets een van de 5 e-commerce trends. Grote bedrijven als IKEA spelen in op deze trend door 100% duurzaamheid van hun partners te eisen. Ook binnen de logistieke branche begint het milieubewustzijn door te dringen. En dat biedt kansen. In dit blog benoem ik vier logistieke ontwikkelingen die inspelen op deze trend.

Gemak; een van de belangrijkste e-commerce trends

Gemak; een van de belangrijkste e-commerce trends

Was het thuis ontvangen van producten vroeger een USP op zich en wachtte de klant gerust een dagdeel op de bezorger, inmiddels moet je als retailer van betere huize komen om aan de eisen van de generaties Y en Z te voldoen. Naast steeds kortere tijdvakken en same day delivery verwachten je klanten extra services zoals installatie van hun nieuwe tv bij levering, montage van de geleverde meubels en het retour nemen van hun oude wasmachine. Zo is ‘gemak’ een van de belangrijkste trends in e-commerce. En dat is een hele uitdaging, zeker op logistiek gebied.

Verstop je niet langer en laat je gezicht zien

Verstop je niet langer en laat je gezicht zien

Je wilt klanten bereiken en je weet dat ze graag persoonlijk worden aangesproken. Waarom blijf je dan zelf nog anoniem op de achtergrond? Veilig verstopt achter je merk, bedrijfsnaam en logo? Je klanten willen namelijk met échte mensen communiceren.

Omnichannel-strategie bepaalt succes onderneming

Omnichannel-strategie bepaalt succes onderneming

In mijn vorige blogpost ben ik uitgebreid ingegaan op het belang van transparantie in ‘the last mile’, de bezorging van een product bij de klant. Ik wil nu graag dieper ingaan op een tweede trend in e-commerce: omnichannel. Een goede omnichannel-strategie bepaalt steeds vaker het succes van de totale onderneming. Consumenten gebruiken immers een combinatie van online en offline kanalen voor, tijdens en na het kopen van je product.

The last mile claimen? Ga voor transparantie

The last mile claimen? Ga voor transparantie

Vorig jaar hebben we in Nederland voor een slordige 16 miljard euro ruim 142 miljoen online aankopen gedaan. En dit aantal blijft de komende jaren stijgen. De branche Home & Garden is daarbij één van de snelst groeiende. Die enorme groei betekent een steeds hogere druk op logistieke processen, zeker bij Home & Garden waarbij het vaak gaat om grote goederen. Een belangrijk aandachtspunt omdat de kwaliteit van je logistiek in grote mate het succes van je online activiteiten bepaalt.