Fraude Preventiecheck API

Beperken van risico op fraude

Met de Fraude Preventiecheck API kunt u de betrouwbaarheid van een (internet)bestelling checken, om zo de kans op fraude te beperken.

De aangeleverde gegevens van de klant worden real-time gevalideerd tegen onze bronnen op drie domeinen, namelijk persoon, adres en afgifte data. Op basis van onze analyses en kennis koppelen wij hier een betrouwbaarheidsscore aan die de kans op fraude op het betreffende adres weergeeft. Met deze score kunt u bepalen of u bijvoorbeeld in uw checkout extra informatie wilt uitvragen of een andere wijze van betaling wilt aanbieden.

Voordelen van Fraude Preventiecheck API

  • Detectie van gemiddeld 70% van de fraudegevallen 
  • Toegang tot informatie over alle afgiftepunten van Nederland
  • U bepaalt zelf hoe u de betrouwbaarheidsscore in uw proces toepast 
  • Realtime, zonder hinder voor uw klant en eenvoudig te integreren via API

Hoe werkt het?

Met de Fraude Preventiecheck stelt PostNL onder strikte voorwaarden data beschikbaar aan haar klanten via een Application Programming Interface (API). In feite werkt deze API als interface tussen de softwareapplicatie(s) van de verzender (in veel gevallen een webshop) en de databank van PostNL. De verzender geeft enkele gegevens van de potentiële order door en de logica van de API levert een betrouwbaarheidsscore terug na controle van de gegevens. Interpretatie van deze score ligt bij de verzender.

Wij hanteren een groot aantal elementen om te komen tot een betrouwbaarheidsscore waarmee fraude kan worden gesignaleerd. Deze elementen zijn gebaseerd op persoon, adres en afgiftedata. Deze data is afkomstig van de klant en wordt gecombineerd met data van PostNL en data van derden. Respect voor privacy en het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens zijn voor ons van essentieel belang.

Uit klanttesten is gebleken dat klanten met de Fraude Preventiecheck van PostNL tot ongeveer 70% van hun fraudegevallen kunnen detecteren. Het exacte percentage is echter van veel zaken afhankelijk, zoals branche, zodoende zal dit per klant verschillen.

Vraag een testaccount aan met 25 gratis hits

Wat kost het?

Uw wensen en flexibiliteit staan centraal. Om deze flexibiliteit te bevorderen werken we niet met een vast abonnement, maar met bundels van bijvoorbeeld 10.000 20.000, 40.000, 60.000 of 100.000 tikken. Hoe meer tikken u gebruikt, hoe goedkoper de tikken worden. Dus op basis van het aantal te verwachten checks koopt u een bundel in. U kunt natuurlijk altijd tussentijds een bundel ophogen. Zodra u uw bundel heeft verbruikt, kunnen wij deze naar wens automatisch voor u verlengen. 

Meer informatie?

Wilt u gebruik maken van onze dienstverlening of heeft u nog vragen? Vul uw gegevens in en we nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanhef