Kredietcheck Zakelijk Nationaal

Beperken van risico op wanbetalingen, powered by Graydon

Met Kredietcheck Zakelijk kunt u een kredietwaardigheidstoets uitvoeren voor een zakelijke dienstverlener waarbij een Creditflag, een Kredietadvies en/of een PD-rating terug gegeven kan worden. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn in het acceptatieproces van nieuwe klanten. Door middel van de kredietcheck kunt u namelijk inzicht krijgen in de betalingsverwachting van uw zakelijke klanten. Met deze informatie kunt u bepalen welke zakelijke partijen u wilt accepteren als klant en welke betaalwijze u uw klanten wilt aanbieden. Zo voorkomt u wanbetalingen, en bespaart u op aanmaning- en incassokosten. De Kredietcheck Zakelijk kan ook interessant zijn voor bedrijven die inzicht willen hebben in hun bestaande debiteurenbestand.

Geïnteresseerd in een kredietcheck voor consumenten? Ga naar Kredietcheck Consument

Voordelen van Kredietcheck Zakelijk Nationaal

  • Realtime, zonder hinder voor uw klant
  • Inzicht in kredietwaardigheid en betaalgedrag van uw zakelijke klanten
  • Via API eenvoudig te integreren
  • Beperken van risico op wanbetalingen
  • Voorkomen van hoge aanmaning- en incassokosten

Wat kost het?

Uw wensen en flexibiliteit staan centraal. Om deze flexibiliteit te bevorderen werken we niet met een vast abonnement, maar met bundels van 100, 400, 600 of 1000 tikken. Hoe meer tikken u gebruikt, hoe goedkoper de tikken worden. Dus op basis van het aantal te verwachten bevragingen koopt u een bundel in. U kunt natuurlijk altijd tussentijds een bundel ophogen. Iedere bundel is 12 maanden geldig. Zodra u uw bundel heeft verbruikt, kunnen wij deze naar wens automatisch voor u verlengen.

Hoe werkt het?

Met de Kredietcheck Zakelijk Nationaal wordt een kredietwaardigheidstoets uitgevoerd voor een zakelijke dienstverlener waarbij een Creditflag, een Kredietadvies en/of een PD-rating terug gegeven kan worden. Kredietcheck Zakelijk Nationaal is powered by Graydon en claimt daardoor een dekkingsgraad van 99,8% in alle KvK nummers in Nederland inclusief een datakwaliteitsgenie van 85%.

Kredietcheck Zakelijk Nationaal bestaat uit vier varianten:

1. Creditflag. Middels deze variant is het voor een bedrijf een kredietwaardigheidstoets uit te voeren waarbij een Creditflag terug wordt gegeven. Een Creditflag is de meest vereenvoudigde uitkomst van het scoremodel van Graydon en werkt als een stoplicht met 3 opties: rood, oranje, groen. Rood representeert een hoog risico voor het verlenen van een krediet, groen een laag risico. Het verlenen van een krediet is volgens Graydon in dit geval geen probleem.

2. Kredietadvies. Tot welk bedrag is het verantwoord met het bedrijf zaken te doen? Middels de Kredietcheck Zakelijk Nationaal Kredietadvies API is het mogelijk om voor een bedrijf een kredietwaardigheidstoets uit te voeren waarbij een Kredietadvies terug wordt gegeven. Een Kredietadvies is het maximaal geadviseerde bedrag waartegen volgens Graydon kortlopend krediet kan worden verleend. Voor deze beoordeling wordt aan de hand van een geautomatiseerd scoremodel gekeken naar alle verschillende factoren, waarbij zaken meespelen als liquiditeit van het bedrijf en het betaalgedrag in de afgelopen maanden. Dit bedrag kan variëren van 500 euro tot 5 miljoen euro.

3. Kredietwaardigheidstoets. Bij deze variant is het voor een bedrijf mogelijk om een kredietwaardigheidstoets uit te voeren waarbij zowel een Creditflag als een Kredietadvies terug wordt gegeven in één resultaat.

4. Kredietwaardigheidstoets Large. Middels de Kredietcheck Zakelijk Nationaal Kredietwaardigheidstoets Large is het mogelijk voor een bedrijf om een kredietwaardigheidstoets uit te voeren waarbij een Creditflag, Kredietadvies & PD-Rating wordt teruggegeven. Een PD-rating geeft een eenvoudige interpretatie van de kans op wanbetaling die binnen één jaar kan optreden. Graydon kiest voor het begrip wanbetaling, omdat niet elk bedrijf met een lage PD-Rating daadwerkelijk technisch failliet zal gaan. De kans dat facturen onbetaald blijven is dan echter wel hoger. Deze rating is gebaseerd op alle bekende data en kenmerken van het bedrijf - en op wat Graydon weet over de branche. Als het bedrijf er bijvoorbeeld goed voor staat, terwijl de branche een negatieve ontwikkeling laat zien, heeft dit alsnog invloed op de PD-rating. Deze classificatie loopt van AAA tot C, waarbij AAA een zeer verlaagd risico representeert en C een zeer verhoogd risico.

Aangezien er eerst bepaald moet worden voor welk bedrijf exact een kredietwaardigheidstoets moet worden afgenomen, beschikt elke variant van Kredietcheck Zakelijk Nationaal over een uitgebreide CompanySearchfunctie dat de zakelijke dienstverlener in staat stelt te zoeken naar het relevante bedrijf.

Vraag een testaccount aan met 250 gratis hits