Menu

Slimmer ondernemen

met data oplossingen

Meer omzet, minder kosten: de heilige graal voor iedere ondernemer. Met de realtime data oplossingen van PostNL slaat u beide vliegen in een klap. Ze helpen u efficiënter en doelgerichter werken doordat het aantal retourzendingen daalt. U hebt minder papierwerk en bent minder tijd kwijt aan uw dagelijkse processen. Tegelijkertijd verhogen ze de tevredenheid van uw klanten en daarmee de conversie. Een win-win situatie noemen wij dat bij PostNL.

Adrescheck Nationaal

Met de Adrescheck Nationaal bieden we u een manier om ervoor te zorgen dat Nederlandse adresgegevens tijden invoer worden gecontroleerd en aangevuld vóórdat deze in uw systeem terecht komen. Zo verbetert u de gebruikservaring van uw klanten, verhoogt u de conversie en voorkomt u retourzendingen en fraude.

Meer informatie

Adrescheck Internationaal

Met de Adrescheck Internationaal zorgt u ervoor dat Europese adresgegevens tijdens de invoer worden gecontroleerd en aangevuld vóórdat deze in uw systeem terecht komen. Zo verbetert u de gebruikservaring van uw klanten, verhoogt u de conversie en voorkomt u retourzendingen en fraude.

Meer informatie

Geo Adrescheck Nationaal

Vergroot uw efficiency en de gebruikservaring van uw klant door het bezorgadres aan te vullen met geografische coördinaten. Hierdoor weet u tot op de meter precies de afstand tot het bezorgadres, evenals de afstand tussen verschillende bezorgadressen.

Meer informatie

Postcodetabel

De Postcodetabel (PCT) biedt een overzicht van alle officiële postcodes en adressen van Nederland. De Postcodetabel van PostNL is gebaseerd op de postcodegegevens van PostNL en bevat alle woonplaatsen, straten en postcodes van Nederland met bijbehorende huisnummers of huisnummerreeksen.

Meer informatie

NZB Onderhoud

Bij NZB Onderhoud worden de bedrijfsgegevens vergeleken met het Nationaal Zakelijk Bestand met als doel om de bedrijfsgegevens te standaardiseren, te valideren, te corrigeren en te verrijken. In het Nationaal Zakelijk Bestand zijn ruim twee miljoen Nederlandse bedrijven opgenomen, met een breed scala aan kenmerken. Het NZB wordt samengesteld uit een groot aantal bronnen waaronder het KvK-handelsregister en de verhuisinformatie van PostNL.

Meer informatie

BusinessView

BusinessView geeft de mogelijkheid om uw klantenbestand te structureren, analyseren, verrijken en schonen. Hierdoor houdt u uw contactgegevens op orde en actueel, verkrijgt u meer inzicht in soortgelijke prospects en blijft de kwaliteit van uw data continue gewaarborgd. Beschikbaar middels CRM of in de vorm van een app.

Meer informatie

Videocoderen

PostNL ondersteunt diverse (post)organisaties in Europa met het verwerken van informatie die nodig is om hun postproces gestroomlijnd te laten verlopen. Dit wordt onder andere gedaan voor generieke post en pakket sorteerprocessen ter voorkoming van rejects en handmatige sortering. Het bekendste voorbeeld is het product videocoderen van niet-automatisch-leesbare adressen.

Meer informatie

Formulierenverwerking

Met Formulierenverwerking kunt u verschillende vormen van formulieren laten verwerken en digitaliseren. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld aanvraagformulieren, enquêteformulieren of orderformulieren. Het betreft hier altijd een maatwerk oplossing waarbij klantconfiguratie nodig is.

Meer informatie

IBAN-check Nationaal

Met de IBAN-check Nationaal worden realtime de IBAN-gegevens van een rekeningnummer aangevuld, zoals de landcode, de bankcode en het controlenummer. De IBAN-check Nationaal vereenvoudigt en versnelt het bestelproces in uw webwinkel en verlaagt het risico op overboekingen naar onjuiste rekeningnummers.

Meer informatie

Adrescheck Basis Nationaal - binnenkort beschikbaar

Met de Adrescheck Basis Nationaal bieden we u een manier om ervoor te zorgen dat Nederlandse adresgegevens tijdens invoer, op reeksniveau, worden gecontroleerd en aangevuld vóórdat deze in uw systeem terecht komen. Zo verbetert u de gebruikservaring van uw klanten, verhoogt u de conversie en voorkomt u retourzendingen en fraude.

Meer informatie

Bedrijfscheck Nationaal - binnenkort beschikbaar

Wilt u exact weten wie uw klant is? Onjuiste klantgegevens in uw database leiden tot fouten en onnodige kosten. De kwaliteit van uw bestanden hangt niet alleen af van technologie, maar vooral van werkprocessen en bedrijfscultuur. Samen met u zorgen wij ervoor dat uw processen op orde zijn, dat uw data structureel wordt onderhouden en dat u ziet met wie u zaken doet. De Bedrijfscheck Nationaal biedt hier een oplossing in.

Meer informatie

Probeer nu zelf

Wilt u deze services testen in uw eigen website of applicatie? Vraag dan uw gratis API key aan op ons Developer Center. Hier vindt u ook alle technische documentatie over de koppelingen met PostNL.

Naar Developer Center