Betaalservice pakket

Betalen bij ontvangst van het pakket

Verstuurt u zakelijk een pakket binnen Nederland en wilt u dat de geadresseerde betaalt bij ontvangst? Kies dan voor de Betaalservice van PostNL. De geadresseerde betaalt dan aan de deur bij aflevering. Zo weet u altijd zeker dat u uw geld krijgt.

Pakket tot 5.500 euro verzekerd versturen? Kijk dan bij Verzekerservice.

Pakket met spoed versturen? Kijk bij Spoedservice.

Voordelen van Betaalservice pakket

  • Verzekerd van betaling
  • Uw geld binnen tien werkdagen op uw rekening
  • Zending eenvoudig volgen met Track & Trace
  • U krijgt een verzendbewijs en een handtekening voor ontvangst
  • Pakket verzekerd tot 500 euro

Wat kost het?

De kosten voor het versturen van een Betaalservice pakket binnen Nederland hangen af van het formaat en het gewicht van de zending. Daarnaast betaalt u één procent van het bedrag dat de ontvanger bij onze bezorger afrekent.

 t/m 2 kg5 kg10 kg20 kg30 kg
NL€ 18,35€ 18,35€ 18,35€ 23,20€ 23,20

Hoe werkt het?

Een pakket met Betaalservice versturen kan tot een bedrag van 500 euro. Bent u een zakelijke klant voor pakketten met een contract bij PostNL? Dan is het maximale bedrag 2.000 euro. U betaalt PostNL één procent provisie van het totale bedrag van uw pakket.
U kunt een pakket met Betaalservice niet versturen naar een postbus. Een pakket versturen met Betaalservice doet u via uw Postkantoor of Business Point. Met 3000 vestigingen is er altijd eentje bij u in de buurt. Hier kunt u ook terecht voor de pakketzegels Betaalservice. Onze medewerkers staan klaar om uw pakket af te handelen.

Vind een Postkantoor of Business Point

Gewicht en formaat

Gewicht
Maximale afmetingen
0 - 10 kg
100 x 50 x 50 cm*
10 - 30 kg
175 x 78 x 58 cm
*Weegt uw pakket tot 10 kilo, maar is het groter dan de maximale afmetingen? Dan betaalt u het tarief van een pakket 10 – 30 kg.

Zakelijk versturen via Mijn PostNL

Verstuurt u zakelijk veel pakketten? Word dan zakelijke klant. Met een contract verstuurt u via Mijn PostNL eenvoudig al uw pakketten.

Inloggen op Mijn PostNL Meer over Zakelijke klant worden

Bezorging Betaalservice pakket

Hebt u uw pakket met Betaalservice afgegeven bij een PostNL-locatie? Dan bezorgen wij het de volgende werkdag. Ook op zaterdag. Pakketten die u op zaterdag afgeeft, worden op dinsdag bezorgd.

Is de ontvanger van het pakket de eerste keer niet thuis? Dan proberen we het later nog eens. De geadresseerde moet altijd tekenen voor ontvangst. Uw pakket wordt niet bij buren afgeleverd. Is de ontvanger bij de tweede poging ook niet thuis? Dan kan hij het binnen twee weken ophalen bij het Postkantoor.

Wij maken het ontvangen bedrag (minus één procent provisie) binnen 10 werkdagen aan u over.

Let op: Pakketten met een bedrag van 500 euro of meer worden direct naar een PostNL locatie gestuurd. De ontvanger wordt hierover bericht.

Blijf op de Hoogte

Ontvang elke twee maanden onze nieuwsbrief ‘’Pak 't nieuws’’ en mis niks over ontwikkelingen en aanbiedingen op het gebied van pakketten!