Menu

Betalen bij ontvangst

Geef je klanten de mogelijkheid om aan de deur te betalen

Met betalen bij ontvangst bied je je klanten een betaalmogelijkheid aan de deur (rembours). Zo ziet je klant eerst zijn pakket en hoef jij als ondernemer je geen zorgen te maken over het innen van openstaande betalingen. We geven het pakket pas na betaling uit handen.

De voordelen van betalen bij ontvangst

  • Flexibele betaaloptie voor je klanten
  • In de hele Benelux
  • Geld binnen 10 werkdagen op je rekening
  • Digitaal verzendbewijs en handtekening voor ontvangst
  • Gedekt tot 500 euro bij verlies of beschadiging

Wat kost het?

De kosten hangen af van het formaat, gewicht en de bestemming van je pakket. In Mijn PostNL vind je de verzendkosten op basis van je contract. Hoe meer je verstuurt, hoe voordeliger je uit bent.

Je betaalt één procent provisie op het bedrag dat je klant bij onze pakketbezorger afrekent. 

Hoe werkt het?

Meld je aan als zakelijke contractklant. Dit kan als je meer dan 100 pakketten per jaar verstuurt. Als klant krijg je een klantnummer en maak je gratis een account aan voor onze online omgeving Mijn PostNL.

Betalen aan de deur: snel en efficiënt

Je pakket wordt pas uit handen gegeven als je klant het door jou opgegeven bedrag heeft betaald bij onze bezorger. Wij maken het betaalde bedrag minus één procent provisie binnen 10 werkdagen aan jou over.

De geadresseerde tekent altijd voor ontvangst. Je pakket wordt niet bij buren afgeleverd. Is je klant bij de eerste bezorgpoging niet thuis? Of kan hij niet aan de deur betalen? Dan kan hij zijn pakket binnen twee weken ophalen bij een PostNL-locatie.

Verschillen Nederland, België en Luxemburg

Betalen bij ontvangst werkt niet overal hetzelfde. In Nederland kun je aan de deur met je pinpas betalen. Met cash of credit card betalen is niet mogelijk. In België en Luxemburg is dit anders; daar kunnen klanten juist met cash betalen en is met pin betalen niet mogelijk.

Ook het maximum bedrag dat je klant aan de deur kan betalen en de bezorgtijd, verschillen voor het binnen- en buitenland. Maximum afmetingen en gewicht zijn overal hetzelfde.

Nederland

België / Luxemburg

Betaalmethode

Pin

Cash

Max. bedrag

€ 2000

€ 500

Bezorgtijd

Binnen 24 uur

Binnen 48 uur

Max. gewicht

31,5 kg

31,5 kg

Max. afmetingen

175 x 78 x 58

175 x 78 x 58

Pakketten met een hogere waarde dan het maximumbedrag, leveren we standaard af bij de dichtstbijzijnde PostNL-locatie. Je klant betaalt dan aan de balie in plaats van aan onze pakketbezorger. Aan de balie kan zowel met cash als met pin worden betaald.

Pakketten afgeven

Klaar om te versturen? Geef je pakketten af bij een PostNL-locatie of laat je pakketten ophalen door onze haalservice.

Verzendbewijs en -status opvragen

Via Mijn PostNL vraag je op elk moment de verzendstatus van je pakket op. Ook vind je daar na aflevering het digitale verzendbewijs en de handtekening.

Zie ook:

Blijf op de hoogte

Ontvang elke twee maanden onze nieuwsbrief ‘’Pak 't nieuws’’ en mis niks over ontwikkelingen en aanbiedingen op het gebied van pakketten!