ID Check aan de deur

Altijd bezorgd bij de juiste persoon

Met ID Check aan de deur heb je de zekerheid dat je brieven en pakketten terechtkomen bij de juiste persoon. De pakketbezorger controleert het legitimatiebewijs van de ontvanger aan de deur. Veilig en gemakkelijk, voor je bedrijf én je klant.

Voordelen ID Check aan de deur

 • Je voorkomt online fraude
 • Je voldoet aan wettelijke leeftijdseisen voor bijvoorbeeld alcohol of tabak
 • Privacy gevoelige gegevens komen altijd bij de juiste persoon terecht

Wat kost het?

Voor het gebruik van ID Check aan de deur betaal je een toeslag op je standaard pakkettentarief dan wel Brief met Legitimatie tarief. Voor meer informatie, neem contact op met je accountmanager of bel 023 5675111 (lokaal tarief). We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur.

Hoe werkt het?

Met ID Check aan de deur geef je een bestelling aan ons door, mét de aantekening dat er een ID- en/of leeftijdscheck vereist is. De bezorger controleert deze gegevens aan de deur. Alleen als deze overeenkomen met de eerder (online) verstrekte gegevens, overhandigt hij de zending. Klopt het niet, dan gaat de zending mee retour. Of, bij een leeftijdscheck, overhandigt hij het aan een persoon die wel oud genoeg is. 

ID Check aan Deur bestaat uit de volgende varianten:

 • Leeftijdscheck 18+
  Aan de hand van de getoonde legitimatie controleert de bezorger of de ontvanger 18 jaar of ouder is.
 • Controle geboortedatum
  Aan de hand van de getoonde legitimatie controleert de bezorger of de geboortedatum overeenkomt met de door je klant doorgegeven geboortedatum tijdens het bestelproces.
 • ID Verificatie
  Aan de hand van de getoonde legitimatie controleert de bezorger of het documentnummer en de verloopdatum van het legitimatiebewijs overeenkomen met de gegevens die je klant tijdens het bestelproces heeft opgegeven.
Zakelijke klant worden

Persoonlijke, offline check van online gegevens

Wij controleren de gegevens die je klant tijdens het bestelproces heeft doorgegeven aan de hand van het legitimatiebewijs of de geboortedatum. Gemakkelijk voor je klant: hij kan zijn gegevens aan de deur verifiëren. En extra zekerheid voor jou.

Vertrouwelijke informatie, vertrouwelijk bezorgd

Persoonlijke informatie – bijvoorbeeld financiële-, medische- of inloggegevens – overhandigen we alleen aan de geadresseerde zelf aan de hand van ID-gegevens.

Leeftijdscheck voor bijvoorbeeld drank en tabak

Geldt er een minimumleeftijd voor je product? Dan controleren we aan de deur de leeftijd van de ontvanger, zodat je eenvoudig voldoet aan de wettelijke eisen en maatschappelijke normen ten aanzien van de leeftijd voor bijvoorbeeld drank of tabak.

Aanvragen ID Check aan de deur

Wil je ID Check aan de deur aanvragen en heb je al een zakelijk contract, neem dan contact op met je account manager. Heb je nog geen zakelijk contract? Bekijk de voordelen en meld je aan, of bel 023 5675111 (lokaal tarief).

Voordelen zakelijk contract

Voorwaarden van ID Check aan de deur

Zie ook: