Algemene beperkingen buitenland

Waar u op moet letten bij internationale zendingen

Sommige goederen mag u niet naar het buitenland versturen. Of alleen onder bepaalde voorwaarden. U hebt hiervoor bijvoorbeeld begeleidende documenten nodig.

Toestemming vooraf vragen

Soms moet u vooraf toestemming vragen aan het land waar u goederen naartoe wilt sturen. Bijvoorbeeld in het geval van waardezendingen zoals geld, edelstenen, munten en documenten met een verzamelwaarde. U dient hiervoor gebruik te maken van de Verzekerservice.

Controleer de voorwaarden

Controleer vooraf of u bepaalde goederen mag versturen naar het land van bestemming. Kijk hiervoor bij Verzendvoorwaarden per land. De meest actuele informatie vindt u vaak op de website van het lokale postbedrijf, of de ambassade van het land.

Wordt uw zending om welke reden dan ook in beslag genomen? Dan kunt u geen aanspraak maken op compensatie of een schadevergoeding. Bekijk de douaneregels op de website van de World Customs Organisation.

Zendingen buiten de EU

Verstuurt u goederen naar een land buiten de EU? Houd er dan rekening mee dat u douaneformulieren moet invullen. Welk formulier u gebruikt hangt af van de waarde van de zending.

Lees meer over Douanedocumenten

Dit wordt niet getoond

Dit wordt niet getoond

Chatten

Start direct een chatgesprek met een van onze adviseurs. Voor vragen over Track & Trace verzoeken wij u te kiezen voor een andere contactoptie.

Direct chatten

We zijn tijdelijk niet bereikbaar via WhatsApp