Menu

Rode sealbag

Verstuur uw aangetekende brieven zo veilig mogelijk

U verstuurt uw aangetekende brieven en brieven met legitimatie nog veiliger in een rode sealbag. Door deze rode sealbag valt uw post extra op in ons postverwerkingsproces. Zo kunnen wij uw belangrijke zending nog beter bewaken. De rode sealbag vervangt de envopacks voor aangetekende Post.

Wilt u weten hoe u een brief aangetekend verstuurt? Ga dan naar Aangetekende brief versturen

Is uw zending te groot of te zwaar voor de brievenbus? Ga dan naar Pakket aangetekend versturen

Voordelen van Rode sealbag

  • uw aangetekende post valt extra op 
  • handige verpakking met zelfklevende sluiting 
  • volg uw aangetekende brieven individueel met Track & Trace

Naar Hulpmiddelen bestellen

Wat kost het?

Rode sealbags bestelt u gratis en eenvoudig via Mijn PostNL onder Hulpmiddelen.

Hoe werkt het?

Voor zakelijke klanten die Aangetekende poststukken versturen is de rode sealbag (of PostNL zak met rode tiewrap) verplicht. In de volgende stappen staat omschreven hoe u de rode sealbag gebruikt:

  1. Voorzie al uw aangetekende brieven van het adres en de aangetekende barcode en stop ze in de rode sealbag. Een grotere partij doet u in een aparte postzak met een rode tiewrap.
  2. Voeg het orderformulier voor aangetekende brieven toe in de sealbag of postzak. Maakt u gebruik van Mijn PostNL dan wordt dit orderformulier automatisch geprint. Maakt u geen gebruik van Mijn PostNL, maar stuurt u wel op rekening Aangetekende zendingen, dan kunt u ook een handgeschreven orderformulier bijvoegen. Gebruikt u een frankeermachine of een aangetekende zegel? Dan hoeft u geen orderformulier bij te voegen.
  3. Breng de rode sealbag of postzak met rode tiewrap naar het Postkantoor of geef deze mee aan de chauffeur van PostNL

Download het stappenplan voor Rode sealbag 

Let op: de rode sealbag is alleen bestemd voor aangetekende brieven. Aangetekende pakketten verstuurt u op reguliere wijze.

Naar Hulpmiddelen bestellen