Brief met Betaalservice

Waardevolle post onder rembours versturen

De brief met Betaalservice biedt u de zekerheid dat PostNL uw brief pas aflevert nadat de ontvanger aan de deur betaalt. De Betaalservice is alleen beschikbaar binnen Nederland.

Uw post aangetekend versturen? Ga dan naar Aangetekende brief.

Uw zending voor een hoger bedrag verzekeren? Gebruik dan de Verzekerservice.

Voordelen Betaalservice

  • De zekerheid van betaling
  • Verzendbewijs en ontvangstbevestiging 
  • Uw brief volgen met Track & Trace 
  • Verzekerd tot 500 euro

Wat kost het?

Voor het versturen van een brief met Betaalservice betaalt u naast het tarief voor het versturen van een brief met Betaalservice een provisie. Dit is 1% van het te innen bedrag.

 t/m 2 kg
NL€ 18,35

Tarieven zijn inclusief btw. Het tarief voor het versturen van een brief met Betaalservice is inclusief verzekering (verhoogde aansprakelijkheid) à 1,30 euro en de toeslag Betaalservice à 8,00 euro. Deze bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Hoe groot en zwaar mag uw brief zijn?

  • Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm 
  • Minimum formaat: 14 x 9 cm
  • Maximum gewicht: 2 kg
Is uw zending te groot of te zwaar voor de brievenbus? Ga dan naar Pakket met Betaalservice.

Hoe werkt het?

Met Betaalservice betaalt de geadresseerde voor ontvangst van uw brief. Het maximum remboursbedrag is 500 euro. Wij maken het geïnde bedrag (min 1 procent provisie) binnen 2 weken over op uw bankrekening.

Let op: u kunt een brief met Betaalservice niet versturen naar een postbus. Brieven met een remboursbedrag van 500 euro of meer worden direct naar een PostNL locatie gestuurd. De ontvanger wordt hierover bericht.

Versturen op het Postkantoor

Op het Postkantoor vraagt de medewerker van de servicebalie u om de rembourskaart in te vullen. Uw brief wordt gefrankeerd met de Servicezegel Betaalservice.

Vind een Postkantoor

Vooraf zelf verzendklaar maken?

U kunt uw brief ook zelf verzendklaar maken voordat u naar de PostNL-locatie gaat. Servicezegels Betaalservice zijn te koop bij een PostNL-locatie of via onze webshop.

Verzendbewijs en Track & Trace-code

U krijgt een verzendbewijs met Track & Trace-code waarmee u uw zending kunt volgen.

Naar Track & Trace

Overmaken remboursbetaling

Wij maken het geïnde bedrag min 1 procent provisiekosten binnen 2 weken over op uw bankrekening.

Als er toch iets mis gaat

PostNL handelt uw Betaalservice brief met de grootst mogelijke zorg af. Maar in zeer uitzonderlijke gevallen gaat er wel eens wat mis. Raakt uw brief zoek of is de inhoud beschadigd? Neem in dat geval contact op met uw contactpersoon van de klantenservice. Dan doen wij onderzoek bij de verzender en de geadresseerde. Blijkt hieruit dat u recht hebt op een schadevergoeding? Dan is dat op basis van de waarde van de zending. De maximale schadevergoeding bij een brief met Betaalservice is 500 euro.