Menu

Jaarvolumekorting

De korting die u ontvangt bij frankeren

Als u uw post frankeert met een machine, kunt u kiezen uit twee soorten contracten. U kiest voor een NetSet™-contract of een contract met jaarvolumekorting. Hoe groter uw jaarvolume is, hoe hoger de korting die u krijgt. Jaarvolumekorting geldt als u jaarlijks meer dan 2.500 stuks brieven en pakketten verstuurt. U ontvangt dan korting boven op het standaard NetSet™-voordeel. Dus extra voordeel voor u.

Jaarvolumekorting

Als u per jaar meer dan 50.000 stuks binnenlandse brievenbuspost verstuurt, dan profiteert u van een minimale korting van 2,5 procent. Uw jaarvolume wordt bepaald op basis van de volgende producten:

 • Partijenpost binnenland;
 • Antwoordzendingen binnenland;
 • Brievenbuszendingen binnenland, gefrankeerd met een frankeermachine.

Hoe groter uw jaarvolume, hoe hoger de korting. Als uw jaarvolume minder dan 50.000 stuks is, maar uw hoeveelheid binnenlandse brievenbuspost is in dat jaar wel minimaal 2.500 stuks, gefrankeerd met uw frankeermachine, dan krijgt u over dit volume 1 procent korting.

Uw voordeel

Of u nu kiest voor een NetSet™-contract of contract met jaarvolumekorting: bij beide contracten ontvangt u standaard NetSet™-voordeel. Dit voordeel zit al in de frankeermachineafdruk verwerkt. Als u een contract hebt met jaarvolumekorting, ontvangt u deze korting na afloop van een kalenderjaar. De korting wordt berekend over de netto frankeermachineomzet. Twee maal per jaar ontvangt u een overzicht van het opgebouwde financiële voordeel. Bij een contract met jaarvolumekorting ontvangt u bovendien korting boven op het NetSet™-voordeel. Uw verbruik wordt bij deze contractsvorm btw-belast. Op uw overzicht ‘Jaarvolumekorting frankeermachine(s)’ dat u van ons ontvangt staat het bedrag dat u bespaart. Het bedrag bestaat uit twee delen:

 • Uw NetSet™-voordeel dat u iedere maand heeft ontvangen
 • Uw jaarvolumekorting vanaf januari welke eenmaal per jaar wordt uitgekeerd, na afloop van het kalenderjaar

Wij berekenen de jaarvolumekorting per klant. Hebt u meerdere frankeermachines onder één betaalnummer? Dan berekenen wij de korting over het totaal van alle frankeermachines. Dat kan extra voordelig voor u uitpakken.

Hoe werkt het?

Na afloop van het kalenderjaar is uw netto jaarvolume bekend. Dit volume bepaalt de hoogte van de jaarvolumekorting. In maart van het nieuwe jaar ontvangt u van ons een jaarfactuur waarop wij de korting uitkeren. De jaarvolumekorting wordt uitgekeerd over de netto-omzet. Deze netto-omzet of frankeermachineomzet wordt getoond op uw maandelijkse factuur. U vindt hier de volgende categorieën: 

 • NetSet™ brieven binnenland; 
 • NetSet™ brieven extra zeker binnenland; 
 • NetSet™ pakketten binnenland 

Let op: dit bedrag wordt nog gecorrigeerd voor misdrukken of bij gebruik van Partijenpost. 

Voor uw belstukken binnenland die zijn gefrankeerd met uw frankeermachine, wordt een aparte jaarvolumekorting gerekend. Onder belstukken worden Pakketten en Extra Zeker-producten verstaan. U krijgt vanaf 100 stuks 1 procent jaarvolumekorting. U ontvangt jaarvolumekorting op alle binnenlandse post, gefrankeerd met uw frankeermachine. Dit houdt in: 

 • Brieven en Pakketten Binnenland; 
 • Brieven en Pakketten Aangetekend Binnenland; 
 • Brieven en Pakketten Verzekerservice Binnenland.

Als u brievenbuspost frankeert met een frankeermachine, dan gelden voor sommige producten lagere tarieven dan het normale postzegeltarief.

Actuele tarieven

Contract aanpassen?

De wijziging van de contractsoort gaat in bij de start van de nieuwe verbruiksperiode. Deze periode begint na elke data capture. Tot die tijd blijft uw huidige contract geldig. Contractwijzigingen stuurt u schriftelijk naar het volgende adres

PostNL
Postbus 19100
2500 CC ’s-Gravenhage