Menu

Nieuwe factuur

Overzichtelijk in Mijn PostNL

Je nieuwe factuur is overzichtelijk en heel makkelijk zelf te bekijken, te controleren en te downloaden in Mijn PostNL. Ook kun je in één oogopslag zien hoe het factuurbedrag is opgebouwd. Verstuur je post èn pakketten? Dan ontvang je voor je post en pakketten een aparte factuur: dit maakt je administratie nóg makkelijker.

Wat verandert er voor je?

  • Aparte facturen voor je briefpost en pakketten
  • Meer details op je facturen
  • In één oogopslag de opbouw van de factuurbedragen
  • Nieuwe rekeningnummers voor je administratie

Je nieuwe factuur digitaal ontvangen of downloaden?

Je ontvangt je factuur op dezelfde manier als nu. Wil je de facturen voortaan alleen digitaal ontvangen? Neem contact met ons op. Wij regelen dit graag voor je. Je kunt in Mijn PostNL je factuur bekijken met je bestaande inloggegevens.

Hoe ziet de nieuwe factuur er uit?

Bekijk de voorbeeldfacturen om te zien wat er vernieuwd is.

Voorbeeldfactuur voor pakketten
Voorbeeldfactuur voor post
Voorbeeldfactuur voor cargo en installatie Extra@Home

Je kunt in Mijn PostNL verschillende factuurgegevens downloaden, zoals een barcode export voor pakketten of een factuur export voor post en pakketten. Hoe je dit doet, lees je in de handleiding.

Heb je nog geen Mijn PostNL-account? Maak een account aan.

Heb je een Mijn PostNL-account?

In Mijn PostNL vindt je je facturen makkelijk terug. Je gaat hiervoor naar de nieuwe factuurmodule in Mijn PostNL. De nieuwe facturen ontvang je in deze module. Ook vindt je hier je oude facturen.

Goed om te weten: facturen worden in Mijn PostNL 14 maanden bewaard. Download je oude facturen binnen deze periode.

De belangrijkste aanpassingen: orderdetails voortaan in Excel-rapportages

Voorheen werden de orderdetails in pdf-formaat aangeboden. Voortaan kun je de orderdetails via Mijn PostNL als Excel-rapportage downloaden, zodat je deze makkelijker kunt bewerken en/of doorbelasten. Dat doe je via de buttons ‘factuur export’ en ‘barcode export’. In de ‘factuur export’ vind je alle details van de diensten en producten die op de factuur staan vermeld. In de ‘barcode export’ zie je de specificaties van alle pakketten die je verzonden hebt. Wil je meer weten? Lees de handleiding over facturen in Mijn PostNL.

Veelgestelde vragen over de facturen