Veelgestelde vragen

Als u gebruikmaakt van de frankeermachine

Wat verandert er voor je?

  • Aparte facturen voor je briefpost en pakketten
  • Meer details op je facturen
  • In één oogopslag de opbouw van de factuurbedragen
  • Nieuwe rekeningnummers voor je administratie

Wat betekent deze nieuwe factuur voor mij?

Het voordeel voor u van de nieuwe factuur is dat u meteen ziet hoe uw factuurbedrag is opgebouwd. De nieuwe lay-out is overzichtelijker. Bij deze verbetering gebruiken we ook nieuwe rekening-, btw- en adresgegevens. We verzoeken u om deze gegevens aan te passen in uw eigen administratie. Hieronder vindt u al onze nieuwe gegevens voor u op een rij.

Dienst
Rekeningnummer
Adres, btw- en KvK-nummer
Koninklijke PostNL B.V.
NL40INGB0000000270
Koninklijke PostNL B.V.
Prinses Beatrixlaan 23
2595 AK ’s-Gravenhage
Btw-nummer: NL009291477.B01
KvK-nummer: 27124700

PostNL Pakketten Benelux B.V.
NL33INGB0006306463
PostNL Pakketten Benelux B.V.
Siriusdreef 42-60
2132 WT HOOFDDORP
Btw-nummer: NL820577005.B01
KvK-nummer: 34337145

Wat is er veranderd op de factuur?

Op uw factuur voor de post vindt u het frankeertegoed. Uw verbruik vindt u terug op zowel de factuur van uw post en de factuur voor uw pakketten. Dit hangt af van de hoeveelheid post en pakketten die u heeft gefrankeerd met uw frankeermachine.

Wat is er veranderd in de vermelding van de btw?

De btw wordt per product berekend over uw hele factuurperiode. Als u gebruikmaakt van producten met een verschillend btw-tarief, dan vindt u deze tarieven apart op uw factuur. Bij de totalen per product, ziet u het btw-percentage dat wordt berekend per product.

Ik ontvang twee aparte facturen. Klopt dat?

U ontvangt twee facturen: één voor verstuurd briefpost en een aparte factuur voor verzonden pakketten. Op die manier kunt u alles nog makkelijker controleren.

Ontvangt u nog meer informatie van ons?

Naast de brief ontvangt u natuurlijk uw nieuwe factuur. Als u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 868 6879. Wij helpen u graag.

Klopt het dat er op de factuur een andere naam staat dan voorheen?

Dit klopt, in ons nieuwe facturatiesysteem hanteren wij uw naam zoals deze is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. In ons oude facturatiesysteem gebruikten wij uw handelsnaam en nu gebruiken we de juridische naam. Op deze manier voldoen we volledig aan de door de fiscus opgestelde regelgeving. We kunnen wel een afwijkend factuuradres opnemen, maar dit wordt alleen gebruikt om de factuur naar u toe te sturen. Dit adres wordt dan uitsluitend op het voorblad vermeld.

Waarom vermeldt PostNL mijn btw-nummer op zijn factuur?

We hebben alle gegevens geverifieerd met de gegevens zoals deze bekend zijn bij onder andere de Kamer van Koophandel. Dit geldt ook voor uw btw-nummer. Het is heel gebruikelijk om dit soort gegevens op de factuur weer te geven.

Waar kan ik alle details van mijn factuur terugvinden?

U vindt alle gegevens terug in Mijn PostNL. Hierin kunt u het bestand downloaden waarin alle tarieven samen met eventuele kortingen en/of toeslagen makkelijk te zien zijn.

Mijn factuur klopt niet. Wat moet ik doen?

Als u twijfelt aan de gegevens op uw factuur, neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij PostNL. Uw vaste contactpersoon en zijn gegevens vindt u terug op uw factuur. Hij helpt u graag verder.

Ik heb een postbus of antwoordnummer. Wat verandert er voor mij?

Naast de aanpassing van het rekeningnummer, verandert er voor u verder niets aan de producten of service die u van ons gewend bent.

Wat is de reden van een andere tenaamstelling van mijn organisatie op de factuur?

Met ons nieuwe facturatiesysteem gebruiken wij uw tenaamstelling zoals u hebt laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Het is mogelijk om een ander factuuradres op te nemen, maar dit kan alleen worden gebruikt om uw factuur te bezorgen.