Menu

Veelgestelde vragen

Als u veel pakketten verstuurt

Wat verandert er voor je?

  • Aparte facturen voor je briefpost en pakketten
  • Meer details op je facturen
  • In één oogopslag de opbouw van de factuurbedragen
  • Nieuwe rekeningnummers voor je administratie

Wat betekent deze nieuwe factuur voor u?

Het voordeel van de nieuwe factuur is voor u dat u meteen ziet hoe het factuurbedrag is opgebouwd. De nieuwe factuur is namelijk overzichtelijker.

Let op: de rekening-, btw- en adresgegevens zijn ook gewijzigd. We verzoeken u om deze gegevens aan te passen in uw eigen administratie. Hieronder vindt u al onze nieuwe gegevens op een rij.

Dienst
Rekeningnummer
Adres, btw- en KvK-nummer
Koninklijke PostNL B.V.
NL40INGB0000000270
Koninklijke PostNL B.V.
Prinses Beatrixlaan 23
2595 AK ’s-Gravenhage
Btw-nummer: NL009291477.B01
KvK-nummer: 27124700

PostNL Pakketten Benelux B.V.
NL33INGB0006306463
PostNL Pakketten Benelux B.V.
Siriusdreef 42-60
2132 WT HOOFDDORP
Btw-nummer: NL820577005.B01
KvK-nummer: 34337145

Wat is er veranderd op de factuur?

Op de factuur is uw verbruik verdeeld in een aantal productgroepen, bijvoorbeeld Pakketten NL en Pakketten EU. Binnen een productgroep is het totale aantal zendingen, colli, kilo’s en extra diensten over uw factuurperiode weergegeven, zodat u de bijbehorende tarieven makkelijk kunt controleren.

Wat is er veranderd in de vermelding van de btw?

De btw wordt per product berekend over uw hele factuurperiode. Als u gebruikmaakt van producten met een verschillend btw-tarief, dan vindt u deze tarieven apart op uw factuur. Bij de totalen per product ziet u dus ook het btw-percentage dat wordt berekend per product.

Ik ontvang twee aparte facturen. Klopt dat?

U ontvangt twee facturen: één voor verstuurd briefpost en een aparte factuur voor verzonden pakketten. Op die manier kunt u alles nog makkelijker controleren.

Ontvang ik nog meer informatie van jullie?

Naast deze brief ontvangt u natuurlijk uw nieuwe factuur. Als u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 868 68 79. Wij helpen u graag.

Mijn factuur klopt niet. Wat moet ik doen?

Als u twijfelt of de gegevens op uw factuur juist zijn, neem dan contact op met BusinessService op telefoonnummer 088 868 6879.

Waar is de productcode gebleven die ik heb voorgemeld?

Op uw nieuwe factuur ziet u de productbeschrijvingen vermeld. Deze zijn hetzelfde als de productcodes die u eerder heeft gebruikt.

Waar zie ik het aantal door mij verstuurde pakketten per dag?

Per factuurperiode kunt u de zendingen die u per dag verstuurt online vinden op Mijn PostNL. Bij de tab Downloads vindt u het verbruiksoverzicht. Hierin ziet u per datum hoeveel pakketten u heeft verzonden, met de bijbehorende bedragen.

Hoe kan ik achterhalen voor welke pakketten/barcodes op mijn factuur een toeslag geldt voor 'Niet (correct) voorgemeld' of 'Handmatige verwerking'?

Vanaf eind mei kunt u dit online vinden via Mijn PostNL. Bij het tabje Downloads vindt u een barcodeoverzicht met de tarieven van producten en services op barcodeniveau. Als u filtert op de omschrijvingen 'Niet (correct) voorgemeld' of 'Handmatige verwerking' ziet u welke barcodes het betreft.

Wat is de reden van een andere tenaamstelling van mijn organisatie op de factuur?

Met ons nieuwe facturatiesysteem gebruiken wij uw tenaamstelling zoals u hebt laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Het is mogelijk om een ander factuuradres op te nemen, maar dit kan alleen worden gebruikt om uw factuur te bezorgen.

Klopt het dat er op de factuur een andere naam staat dan voorheen?

Dit klopt, in ons nieuwe facturatiesysteem hanteren wij uw naam zoals deze is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. In ons oude facturatiesysteem gebruikten wij uw handelsnaam en nu gebruiken we de juridische naam. Op deze manier voldoen we volledig aan de door de fiscus opgestelde regelgeving. We kunnen wel een afwijkend factuuradres opnemen, maar dit wordt alleen gebruikt om de factuur naar u toe te sturen. Dit adres wordt dan uitsluitend op het voorblad vermeld.

Waarom vermeldt PostNL mijn btw-nummer op zijn factuur?

We hebben alle gegevens geverifieerd met de gegevens zoals deze bekend zijn bij onder andere de Kamer van Koophandel. Dit geldt ook voor uw btw-nummer. Het is heel gebruikelijk om dit soort gegevens op de factuur weer te geven.