Menu

Nieuws

Tariefaanpassingen per 1 juli 2018

Den Haag, 31 mei 2017

Per 1 juli 2018 worden tariefaanpassingen doorgevoerd in de postproducten in het reguliere zakelijke aanbod van PostNL. Deze tariefaanpassingen gelden niet voor het PostNL-Aanbod voor postvervoerders of het Wholesaleaanbod.

PostNL heeft postvervoerders hier op 29 mei 2018 een brief over gestuurd, met daarin de belangrijkste wijzigingen. Een totaaloverzicht is te vinden op postnl.nl/tarieven/juli2018.

Tariefaanpassingen per 1 januari 2018

Den Haag, 30 november 2017

Per 1 januari 2018 worden tariefaanpassingen doorgevoerd in de postproducten in het reguliere zakelijke aanbod van PostNL. Deze tariefaanpassingen gelden ook voor het PostNL-Aanbod voor postvervoerders. PostNL heeft postvervoerders hier op 16 november 2017 een brief over gestuurd, met daarin de belangrijkste wijzigingen. Een totaaloverzicht is te vinden op postnl.nl/tarieven2018.

Toegangsverlening per 1 november op basis van wholesaleaanbod

Den Haag, 26 september 2017

Op 27 juli 2017 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het Marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post gepubliceerd. Hierin heeft de ACM bepaald dat PostNL zijn bezorgnetwerk moet openstellen voor andere postvervoerders, en welke aan welke verplichtingen PostNL daarbij moet voldoen. Naar aanleiding hiervan zal PostNL op 1 november 2017 een wholesaleaanbod beschikbaar stellen, waarin onder meer de specifieke producten, voorwaarden en tarieven worden beschreven. PostNL wil postvervoerders nu al informeren over hoe toegang op basis van het wholesaleaanbod in zijn werk zal gaan. Daarom is het concept-wholesaleaanbod op het vertrouwelijke deel van deze website in te zien. Postvervoerders hadden tot 12 oktober 2017 de mogelijkheid hun reactie hierop te geven aan PostNL.

Nieuw aanbod voor postvervoerders

Den Haag, 13 juli 2017

PostNL heeft een aanbod speciaal voor postvervoerders, die hun restpost bij PostNL willen onderbrengen voor bezorging. Met dit aanbod ’24-uurs zakelijke post postvervoerders’ wil PostNL duidelijkheid creëren voor de toekomst en een helder, eenduidig beleid aanbieden voor alle postvervoerders. PostNL heeft postvervoerders hier op 12 juli 2017 een brief gestuurd. Meer over dit aanbod staat op het vertrouwelijke deel van deze website. Om toegang te krijgen tot het vertrouwelijke deel van de website, kunt u zich bij PostNL aanmelden. Op deze pagina staat hoe dat in zijn werk gaat.

Verruiming venstertijden op Voorbereidingslocaties

Den Haag, 29 juni 2017

Vanaf 3 juli 2017 wordt op 53 Voorbereidingslocaties van PostNL het tijdvenster 3 verruimd. Dit betekent dat er een ruimer tijdskader in de avond geldt voor aanlevering van post met een postbusadres, voor bezorging in het gebied dat bij deze VBL hoort. Postvervoerders kunnen hiervan ook gebruikmaken. De verruimde venstertijden staan per 3 juli in de Besloten Locatiewijzer, onder ‘Aanleverlocaties en venstertijden postbuspost’, in de kolom ‘Venstertijd 3’. 

Het is mogelijk dat PostNL deze post de volgende bezorgdag in de postbus legt. Hiervoor geldt als voorwaarde dat de betreffende post gesplitst wordt aangeleverd. Daarnaast kunnen vanaf 3 juli volumes groter dan drie postbakken worden aangeboden. Voorwaarde hierbij is dat de aantallen worden voorgemeld. Voor meer informatie over voormelden kunnen postvervoerders contact opnemen via info.postvervoerders@postnl.nl

De Productinformatie Postbusbezorging wordt vanwege bovenstaande veranderingen op 1 juli 2017 aangepast. De actuele versie staat op het vertrouwelijke deel van deze website. Om toegang te krijgen tot het vertrouwelijke deel van de website, kunt u zich als postvervoerder bij PostNL aanmelden. Op deze pagina staat hoe dat in zijn werk gaat.

Nieuwsarchief