Menu

Groei door data en klantinzicht

Voor een optimale relatie met je e-commerceklant

De sleutel tot succes in de e-commerce ligt in data. Dat is vaak de conclusie van commerciële succesverhalen. Maar hoe zet je als bedrijf je klantdata in om de juiste strategie te bepalen? Om je hierbij te helpen, bieden wij datadiensten om je e-commerceketen zo slim en efficiënt mogelijk in te richten.

Digitalisering heeft invloed op de relatie met je klanten. Klanten vergelijken steeds meer verschillende aanbieders en de concurrentie zit ook niet stil. Het gaat er dus om hoe je klanten weet te vinden én te binden.

Waarom PostNL Data Solutions?

Wij hebben 120 jaar ervaring als logistieke marktleider en onze focus ligt op alle facetten binnen de e-commerceketen. Zo zijn we constant op zoek naar nieuwe kansen, bijvoorbeeld door onze eigen logistieke data te combineren met externe databronnen. Dit vormt de basis voor veel nieuwe mogelijkheden, uiteraard met het waarborgen van de privacy van onze klanten.

Waar liggen jouw kansen?

Klantgegevens aanvullen

Met adres- en bedrijfschecks controleer en vul je ingevulde gegevens aan voor je klant. Dit betekent hogere conversie, schone databases en betrouwbare bezorging. Ook naar het buitenland.

Meer over de adres- en bedrijfschecks

Ken je klant

Heb je voldoende inzicht in het profiel en de wensen van je klant? Zo niet, dan loop je waarschijnlijk mogelijkheden tot cross- en upselling mis. Met aanvullende data uit externe bronnen en klantprofilering (klantsegmentatie) krijg je meer inzicht in wie jouw klanten zijn. Hoe zij zich online en offline gedragen, wat hen typeert. Daarmee bepaal je de juiste strategie.

Meer over klantprofielen

Behoud je klant

Door het ontbreken van fysiek klantcontact is het lastig om een klantrelatie op te bouwen. Een verhuizing is vaak al genoeg om contact te verliezen. Wij vergelijken de data in jouw klantenbestand met andere bronnen en geven de actuele gegevens aan je door. Zodat je klantrelatie bewaard blijft, je herhaalaankopen kunt stimuleren en je je NPS-score kunt verhogen.

Meer over onderhoud van klantdata

Contact

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Laat gerust je gegevens achter. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Aanhef