Menu

Adressen aanvullen met de postcodetabel

Voor hogere efficiëntie en lagere kosten

Geen klanten meer mislopen? Met onze postcodetabel kun je ervan op aan dat de adressen in je klantbestand juist, actueel en compleet zijn. Dat zorgt voor duurzaam contact met je klanten. En maakt je bedrijfsprocessen efficiënt en voordelig.

Adresgegevens realtime in je systemen?

De postcodetabel is ook realtime beschikbaar als webservice (API).

Lees meer over de api

Voordelen van de postcodetabel

  • Altijd de juiste klantgegevens
  • Ideaal voor adresvalidatie en data-onderhoud
  • Voorkomt onnodige kosten door foute adressen
  • Structurele landelijke controle op geleverde data
  • Niet meer naar inactieve postbussen sturen

Hoe werkt het?

Je blijft altijd op de hoogte van wijzigingen in de adressen van je klanten. Deze verwerk je eenvoudig in je eigen CRM, ERP of ander systeem. De postcodetabel bevat altijd actuele woonplaatsen, straten en postcodes met bijbehorende huisnummers of huisnummerreeksen. Dit controleren we regelmatig in samenwerking met gemeenten voor heel Nederland.

De postcodetabel is er in veel variaties. Je bepaalt helemaal zelf hoe je je gegevens wilt ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of je de gegevens op huisnummerniveau (pdf) wilt ontvangen of op het niveau van huisnummerreeks (pdf). Je kiest of je wijzigingen in gegevens wekelijks of maandelijks wilt ontvangen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden voor hoe je gegevens ontvangt. Bijvoorbeeld:

  • verschillende schrijfwijzen voor adressen (PostNL, NEN-5825 en de officiële wijze)
  • keuze voor bestanden met of zonder diakrieten (tekens boven letters, zoals een umlaut)
  • lijsten per regio

Bekijk alle andere mogelijkheden in de Handleiding postcodetabel (pdf). Op basis van je specifieke wensen bepalen we met welke tabel of combinatie van tabellen je de beste resultaten behaalt en met welke frequentie je de actuele informatie geleverd wilt krijgen.

Wat kost het?

Je betaalt eenmalig een bedrag voor de aanschaf van de postcodetabel. Daarnaast betaal je mogelijk een jaarlijks tarief. Dit is afhankelijk van het gekozen abonnement of licentie.

Geïnteresseerd in een offerte op maat?

Vul dan in het formulier hieronder je contactgegevens in. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je wensen te bespreken.

Aanhef