Black Friday tot Sinterklaas zeer succesvol verlopen bij PostNL

Den Haag, 4 december 2023 - PostNL heeft een periode met topdrukte achter de rug. Van Black Friday tot en met vandaag werden bijna 18 miljoen pakketten en brievenbuspakjes verwerkt, waarbij op de drukste dag meer dan 2,5 miljoen pakketten en brievenbuspakjes door de sorteercentra gingen. Zelfs tijdens deze enorme drukte wist PostNL maar liefst 96% van de pakketten binnen een dag en nagenoeg 100% binnen twee dagen te bezorgen. De goede samenwerking met webwinkels, die nu ook in het weekend na Black Friday aanleverden, droeg bij aan dit succes. Daardoor zijn alle Sinterklaascadeautjes op tijd bij de mensen thuis voor pakjesavond.  

Maatregelen 

PostNL is er trots op de Sint te hebben geholpen met de bezorging van verreweg de meeste cadeautjes in Nederland. Vanwege die grote verantwoordelijkheid zijn er diverse maatregelen getroffen, zowel in de logistieke keten van PostNL als in de communicatie en afspraken met de webwinkels.  

Stephan van den Eijnden, directeur E-commerce commercie bij PostNL: “We hebben samen met onze klanten voorbereidingen getroffen met grote tevredenheid over de hoge bezorgkwaliteit als resultaat. Zo ook bij webwinkel Plein.nl waar de tijdige bezorging door PostNL een hoge klanttevredenheid opleverde plus indrukwekkende groeicijfers ten opzichte van november vorig jaar. Ik ben enorm trots op onze medewerkers die keihard hebben gewerkt de afgelopen dagen en door weer en wind alle pakketten hebben bezorgd."  

Tijdig bestellen

De komende periode blijft het druk bij PostNL met het bezorgen van kerstcadeautjes en miljoenen kerstkaarten. PostNL heeft ook daarvoor de nodige voorbereidingen getroffen en roept iedereen op om op tijd te blijven bestellen. Zodat de Kerstman even tevreden huiswaarts kan keren als zijn Spaanse collega.