Wij zijn PostNL

Het is onze ambitie om jouw favoriete bezorger te zijn

PostNL bouwt aan de toekomst van bezorgen in, naar en vanuit de Benelux. Om jouw favoriete bezorger te zijn, bieden we simpele, slimme en duurzame logistieke oplossingen.

Jaarverslag 2023

Het jaarverslag geeft een weergave van ons bedrijf, onze strategie en de prestaties over het afgelopen jaar.

Resultaten en presentaties

Een overzicht van alle kwartaalberichten en belangrijke financiële presentaties van PostNL.

Jaarverslagen

Bekijk onze jaarverslagen.

Duurzaamheid

We staan midden in de maatschappij en nemen onze verantwoordelijkheid voor onze mensen en het milieu.

Terugblik op 2023 met onze CEO

2023 was in veel opzichten een jaar vol uitdagingen. Onzekere geopolitieke en economische omstandigheden werkten door in onze operationele omgeving. We hebben veel maatregelen getroffen om de kosten te verminderen en de kaspositie te verbeteren. Ook hebben we onze tarieven kunnen verhogen. Dat was echter onvoldoende om de sterke kostendruk in een krappe arbeidsmarkt met stijgende lonen en de effecten van de ontwikkeling in onze klanten- en productenmix op te vangen. We verwachten dat de externe omgeving ook in 2024 lastig zal zijn en blijven alle noodzakelijke acties bij zowel Mail in Nederland als bij Pakketten nemen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. We sturen op een resultaat dat structureel boven de kapitaalkosten ligt.

Werken bij PostNL

We zijn de bezorgers voor iedereen, elke dag. Met 33.500 medewerkers werken we er samen elke dag hard aan om bijzondere momenten te bezorgen. Dat betekent dat we vooruit denken en steeds nieuwe diensten ontwikkelen. Om uiteindelijk het verzenden en ontvangen voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken.