Decemberzegels 2020: Van een teckel met kerstmuts tot PostNL envelop met glitter

Den Haag, 16 november 2020 - Een teckel met kerstmuts, een gouden pump met hoge hak en een speciaal voor PostNL ontworpen envelop: PostNL werkte dit jaar samen met Vondels voor het ontwerp van de decemberzegels. Dat resulteerde in kleurrijke en feestelijke decemberzegels mét een verhaal. De zegels met het speciale decembertarief zijn verkrijgbaar vanaf 16 november.

Resi Becker, directeur Mail Nederland: ‘PostNL bezorgt bijzondere momenten door het jaar heen, maar zéker met kerst. Een kaartje verbindt, je laat weten dat je aan elkaar denkt. Tijdens de coronacrisis merken we meer dan ooit hoe belangrijk het is om oog voor elkaar te hebben. Die aandacht voor elkaar en de bijzondere momenten tijdens de feestdagen staan centraal op de decemberzegels.’

Elke van de tien unieke decemberzegels symboliseert een belangrijk moment in de decembermaand en vertelt een verhaal. Samen eten is hiervan een voorbeeld, dit is terug te zien op de postzegel met de donut, het peperkoekhuisje en marshmallow. Maar ook het liedje ‘Driving home for Christmas’ is een thema: deze postzegel heeft een autootje, kerstbal en huisje.

Van roze donut tot tijgerkop

Vondels is bekend geworden met zelfontworpen ornamenten voor de feestdagen. Mede-eigenaar Loesje Donner-Raedts is verantwoordelijk voor het ontwerp van de decemberzegels. Samen met PostNL koos zij uit ruim 750 unieke ornamenten de 20 kerstversieringen die prijken op de decemberzegels.

De gefotografeerde kerstornamenten zijn met de mond geblazen en met de hand beschilderd. De hiervoor gebruikte techniek is nog steeds dezelfde als toen de allereerste kerstbal zo’n 200 jaar geleden werd gemaakt. De kerstballen die te zien zijn op de decemberzegels zijn: een gouden zakhorloge, gouden pump met hoge hak, gouden camera, fuchsiakleurige flamingo, peperkoekmannetje in doosje, roze donut, peperkoekhuisje, marshmallow, teckel met kerstmuts, rood hart aan een strik, rode auto met kerstboom, grachtenpand met trapgevel, rode kerstbal met gouden sterren, klassieke notenkrakerpop met snoepwandelstokken, tijgerkop in een doosje en een PostNL-envelop met een gouden, groene en witte kolibrie.

Cadeau

Bij aankoop van twee vellen decemberzegels ontvang je een speciaal PostNL-ornament in een mooi doosje cadeau. Het cadeaugevoel keert ook terug op het decembervel. Op de voor- en achterzijde van het vel siert een gouden strik. Niet voor niets, Donner-Raedts van Vondels noemt de strik de finishing touch. “Natuurlijk kopen mensen decemberzegels om ze op een kaart te plakken. Maar ze zijn ook heel leuk om naar te kijken of te verzamelen. De decemberzegels zijn zo ook een cadeautje.”

Boom versieren, kaart versturen

PostNL staat in de startblokken om iedereen mooie feestdagen te bezorgen. We hebben verschillende voorbereidingen getroffen om in november en december veel meer post en pakketten te bezorgen. We trekken alles uit de kast en vragen ook onze klanten om op tijd hun post versturen. Het liefst uiterlijk in het weekend voor kerst, dan komen de kaarten voor kerst aan.

Verkrijgbaarheid

De decemberzegels 2020 zijn vanaf 16 november verkrijgbaar bij alle verkooppunten van PostNL in Nederland en via www.postnl.nl/webshop. Een vel met 20 decemberzegels kost dit jaar € 17,20. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00.

De decemberzegels met speciaal tarief zijn bedoeld voor post tot en met 50 gram en voor enveloppen met een minimumformaat van 14 x 9 cm met een bestemming binnen Nederland in de periode van 16 november 2020 tot en met 6 januari 2021. Buiten de kerstperiode zijn decemberzegels ook te gebruiken door bij te plakken tot het dan geldende tarief. Voor post tot en met 50 gram naar het buitenland zijn twee decemberzegels voldoende als frankering. Ook zijn kleine cadeautjes tot en met 50 gram te versturen met de decemberzegels.